Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τελικά μόνο ο τυφλός έβλεπε.



Ο κύριος Κουρουμπλής είπε το ΟΧΙ χθες στη Βουλή παραδίδοντάς μας μαθήματα πατριωτισμού. Είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε πως υπάρχουν ακόμη ευσυνείδητοι πολιτικοί, ακόμα κι όταν θίγονται τα συμφέροντά τους. Γιατί, εφ’ όσον ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, η καταψήφιση του Μεσοπροθέσμου από τον κύριο Κουρουμπλή σήμαινε τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Απολύτως δημοκρατική κίνηση, που εφαρμόζει τα όσα ισχύουν για την ελευθερία γνώμης και έκφρασης.


«Πατριώτες είμαστε όλοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Κουρουμπλής και συνέχισε: «Πατριωτισμός, όμως, είναι η έκφραση εκείνων των πολιτικών, που τόλμησαν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτήν τη χώρα», κατηγορώντας έτσι ευθέως τους ψηφίσαντες το «ναι» για αντι-πατριωτισμό και συνεργεία σε ξένα συμφέροντα.

Ο κύριος Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στα δισεκατομμύρια χρημάτων που έφυγαν στο εξωτερικό, καθώς και στις αποκρατικοποιήσεις, στηλιτεύοντας με τα ρητορικά του ερωτήματα, τα οποία εκφράζουν όλους τους Έλληνες, τη βρωμιά που υπάρχει πίσω από αυτά τα ζητήματα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα της υπέρογκης δαπάνης για αγορά όπλων, καθώς και το φλέγον ζήτημα των λαθρομεταναστών, αναφερόμενος στη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, αγγίζοντας έτσι ευαίσθητες σκανδάλες. Χωρίς φόβο και πάθος, όμως, δε δίστασε να τα καταδείξει, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον ελληνικό λαό σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Εύγε από τους Έλληνες, κύριε Κουρουμπλή! Στη συνείδησή μας θα μείνετε ως ο τυφλός που έβλεπε!

Παρακάτω παραθέτουμε το βίντεο του λόγου του.


Ατρυτώνη Αθηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου