Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Απαντήσεις, Διευκρινήσεις











Εθνικό Μέτωπο: Απαντήσεις, διευκρινήσεις και μηνύματα αισιοδοξίας

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε την λειτουργία του ο δικτυακός μας τόπος, δεχόμαστε πολλά ερωτήματα. Απαντάμε σήμερα στα περισσότερα απ’ αυτά.


Α. Συντάκτης του κειμένου της Διακήρυξης είναι ο Εμμανουήλ Κώνστας. Ο λόγος που δεν υπήρχε υπογραφή δεν είναι άλλος παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κείμενο που εκφράζει συλλογικά το κίνημα και απηχεί τις θέσεις όλων των στελεχών που έχουν τεθεί στην πρωτοπορία του εγχειρήματος.

Β. Η αντίληψή μας για την πολιτική είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει. Γι’ αυτό θα επιχειρήσουμε με πρωτοβουλίες στη πράξη να κάνουμε πραγματικότητα την κοινωνική δράση, την πολιτιστική δημιουργία, την διάσωση του περιβάλλοντος.

Γ. Το Εθνικό Μέτωπο επιδιώκει να αναπτύξει οργανώσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και σε κάθε σημείο όπου υπάρχει Ελληνισμός . Η μεγάλη απήχηση που είχε η πολιτική μας δραστηριοποίηση μετασχηματίζεται σε οργανωτικό επίπεδο. Οργανώσεις στις τοπικές κοινωνίες, χώρους εργασίας, χώρους εκπαιδεύσεως θα ανακοινώνουμε συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες. Από το Σεπτέμβριο επίσης θα υπάρξουν γραφεία και ολοκληρωμένη υποδομή.

Δ. Τα άρθρα που φιλοξενούνται είναι ενυπόγραφα γιατί πρώτα απ΄ όλα πιστεύουμε στην ευθύνη. Η ανωνυμία, η παραφιλολογία, τα ψευδώνυμα και οι πομπώδεις (γραφικές) ετικέτες, υπονομεύουν κάθε σοβαρή προσπάθεια και επιτείνουν την ανασφάλεια και την ηττοπάθεια σε μια κοινωνία που βάλλεται και αναζητά θαρραλέα καθοδήγηση.

Ε. Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν στη προσπάθεια έχουν διαρκή παρουσία αγώνων από πολλές επάλξεις. Αλλά και όσοι ενδεχομένως δεν συνεισέφεραν αναλόγως τα τελευταία χρόνια δεν είναι σήμερα λιγότερο αναγκαίοι. Πιστοποιητικά αγωνιστικότητας χορηγεί μόνο η ιστορία. Αν θα ήταν δυνατό θα θέλαμε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να διεξάγει ένα εμπνευσμένο αγώνα για την αποκατάσταση της κυριαρχίας , την κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση των αξιών.

Στ. Στις δικαιολογημένες ερωτήσεις για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο δικτυακό τόπο και στην προσπάθεια γενικότερα, απαντάμε ότι σύντομα θα καλυφθούν όλα. Ενώ για τη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με εντυπωσιακή συμμετοχή αν και βρισκόμαστε σε θερινούς μήνες, πολύ γρήγορα θα ανακοινώνονται συμπεράσματα.


Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου