Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Θέλει πυρηνικό αντιδραστήρα στα κατεχόμενα ο Αττίλας!

Πήραν θάρρος από τη βλακεία του τουρκόδουλου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δεν πήρε την ενεργειακή προσφορά της Γερμανίας (είχε προσφέρει στην Κύπρο μία μονάδα με πέντε γεννήτριες) και αγόρασε ρεύμα... από τα κατεχόμενα (για να βοηθήσει τους "προοδευτικούς" Τούρκους φίλους του) και θέλουν τώρα να ελέγξουν ενεργειακά την Κύπρο! Η Άγκυρα, ανακοίνωσε μέσω του Τύπου την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα, ρωσικού τύπου, στα κατεχόμενα.


Αυτό τουλάχιστον έγραψε η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Daily News», επικαλούμενη μάλιστα το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Μηχανικών Τουρκίας, αλλά τουρκοκυπριακές πηγές, που μίλησαν και για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα. Κάποιος Χαλούκ Ντιρεσκένελι, από το προαναφερόμενο επιμελητήριο, δήλωσε με νόημα ότι «θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη 'Βόρεια Κύπρο' πυρηνικός σταθμός ρωσικού τύπου», που «θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο για την τουρκική πλευρά, αλλά και για την ελληνική».

Φυσικά, την ιδέα αυτή «σπονσάρουν» και οι Βρετανοί. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το θέμα αυτό είχε πέσει στο τραπέζι για πρώτη φορά σε σεμινάριο που είχε οργανωθεί τον Ιανουάριο του στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του... Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ έκανε προ ημερών λόγο για σχέδιο που μελετά η Άγκυρα «εδώ και 2-3 χρόνια για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο». Στην Αθήνα και στη Λευκωσία, τα ανδρείκελα της Νέας Τάξης κάνουν ότι δεν ακούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου