Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Φόβος για επιδρομή χιλιάδων αρουραίων στην Ηγουμενίτσα λόγω ... λαθρομεταναστών!





Η μία μετά την άλλη χτυπούν οι ... αναποδιές τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας. Και οι περισσότερες από αυτές, συνδέονται με το πρόβλημα της μαζικής παρουσίας λαθρομεταναστών. Ακόμη και η παρέμβαση της αστυνομίας τους τελευταίους μήνες, που απομάκρυνε κάποιους από αυτούς, έφερε περισσότερα προβλήματα, καθώς οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής βρήκαν καταφύγιο γύρω από την πόλη. Την οποία όπως καταγγέλουν κάτοικοι ... "έκαναν σαν τα μούτρα τους". Χαρακτηριστικό το τελευταίο πρόβλημα της περιοχής, το οποίο έχει να κάνει με την εισβολή χιλιάδων αρουραίων που μαζεύτηκαν λόγω της βρωμιάς που είχε μαζευτεί στους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών.


Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα katoci.com : γέμισε ποντίκια το δάσος της Ηγουμενίτσας, όπου έμεναν οι μετανάστες. Μετά την απομάκρυνσή τους, λόγω της βρωμιάς που υπήρχε εκεί, έκαναν εισβολή χιλιάδες αρουραίοι. Μάλιστα οι κάτοικοι φοβούνται ότι τα ποντίκια θα μπουν και στα σπίτια τους. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, αφού η κατάσταση είναι παραπάνω από ανησυχητική.
Το πανέμορφο δασύλλιο έχει καταντήσει ένας απαγορευμένος τόπος κι έτσι η πόλη στερείται μια όαση. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Αναστασίου έγραψε σχετικά: "Οι αρουραίοι ένα από τα επακόλουθα της ανεξέλεγκτης παραμονής των Λαθρομεταναστών, έχουν σπείρει τον πανικό στην περιοχή και τους κατοίκους. Δικαιολογημένα βέβαια. Ο αριθμός τους τεράστιος. Οι κάτοικοι ζήτησαν τη συνδρομή των αρμοδίων, δηλαδή των τοπικών αρχόντων και των εντεταλμένων κρατικών υπαλλήλων.Όπως ήταν φυσικό, προσέκρουσαν στην ... αδιαφορία τους. Ασφαλώς η οποία συνδέεται άρρηκτα και με την ανευθυνότητά τους, στην οποία οδηγούνται, λόγω της μη εφαρμογής των νόμων.

Αυτή η μη εφαρμογή των νόμων, που συνοδεύει το ελληνικό κράτος από την γέννησή του, θα είναι ίσως και η ταφόπλακά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου