Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία του Δήμου Θερμαϊκού για τον αποκλεισμό των σχολείων του από την παρέλαση


Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές... των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη απαγορεύεται να κάνουν παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Θερμαϊκού. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "ως διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να αποκλείσει μέρος της μαθητικής νεολαίας μας από τη συμμετοχή της στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Δεν κατανοούμε από πού πηγάζει το δικαίωμα της Υπουργού να αποκλείει με προσχηματικές δικαιολογίες Έλληνες πολίτες, και μάλιστα τη νεολαία μας, από την κορυφαία στιγμή των εορταστικών εκδηλώσεων.Τη στιγμή που δοκιμάζεται ο Ελληνικός λαός με σκληρά μέτρα, η ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία είναι πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε. Δεν χωρούν αποκλεισμοί και, αλίμονο, «τιμωρία» της μαχητικότητας της μαθητικής νεολαίας του τόπου μας. Η θέλησή μας είναι να συμμετάσχουν κανονικά στις παρελάσεις οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η επιθυμία μας εκφράζει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πάντοτε διδάσκει τα εθνικά ιδεώδη, καθοδηγώντας σωστά το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας, τα παιδιά μας. Θα είμαστε στις θέσεις μας για να τους καμαρώσουμε και να τους χειροκροτήσουμε".

Θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει την κ. Διαμαντοπούλου ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αναπληρωθούν οι ώρες, αντί να απομονώνονται τα παιδιά από μία τόσο σημαντική διαδικασία όπως η παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου