Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το αίσχος των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών

Προκλητική η στάση των καναλιών

Το αίσχος της προβολής τουρκικών σειρών, που ξεκίνησε σιγά-σιγά, έλαβε πλέον διαστάσεις επιδημίας. Αντένα, Άλφα, Μέγκα, προβάλλουν τα ανάξια λόγου τηλεοπτικά υποπροϊόντα, αδιαφορώντας τόσο για την αίσθηση που προξενούν στο τηλεοπτικό κοινό, όσο και για την ελληνική ιστορία ή και για την ίδια την εθνική μας υπόσταση, που δεν έπαψε ποτέ να απειλείται από τους Τούρκους. Την ώρα που η Τουρκία εμφανίζεται με το γνωστό αποτρόπαιο πρόσωπό της στην Κύπρο και στη Θράκη και ο νεοοθωμανισμός επιδιώκει την επικράτησή του στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα τηλεοπτικά δίκτυα για λόγους φθήνιας επιλέγουν τούρκικα σήριαλ.


Σημειώνουμε βέβαια και την προπαγανδιστική αξία των εν λόγω σειρών, που έρχονται να καλλιεργήσουν στην πράξη την ανιστόρητη και παράλογη «ελληνοτουρκική φιλία», μια όψη ακόμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας των ντόπιων λακέδων του φιλοτουρκισμού.


Τα δίκτυα που λειτουργούν με την άδεια του ελληνικού κράτους και κερδίζουν χρήματα από τους Έλληνες τηλεθεατές προκαλούν με την στάση τους. Αρνούνται να χρηματοδοτήσουν ακόμα και φθηνές ελληνικές σειρές, που είχαν την ίδια και μεγαλύτερη τηλεθέαση, για να αγοράσουν τα ρετάλια της τουρκικής παραγωγής. Πληρώνουν ένα και παίρνουν δύο. Μέσα στην θύελλα των εξελίξεων έχουμε και την διείσδυση-υπονόμευση του ήδη χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου του λαού μας.


Απαιτείται μια συντονισμένη δράση απέναντι στην προκλητική δράση των καναλιών.

1 σχόλιο: