Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μια δήλωση με πραγματικό περιεχόμενο

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνήθως κάνει δηλώσεις με στιχάκια, με παροιμίες, με αναφορές θρησκευτικές, θεατρικές, ιστορικές και ό,τι εν πάση περιπτώσει μπορεί να δημιουργήσει εντύπωση. Με αυτόν τον τρόπο δίνει τη μάχη των εντυπώσεων, που κυρίως τον ενδιαφέρει, και σπάνια διαπιστώνει κανείς μια θέση με ουσιαστικό περιεχόμενο. Στην προσπάθειά του πρόσφατα να κάνει μια ακόμα δήλωση με ενδιαφέρον, εξέφρασε μια θέση αμφιλεγόμενη, που πάντως έκρυβε και αλήθειες.


Είπε λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης, που σε αυτή τη περίοδο της πολιτικής του δράσης αποφάσισε ότι είναι Ευρωπαϊστής, πως οι πολιτικές δυνάμεις χωρίζονται σε Ευρωπαϊστές και κομμουνιστές.

Αξίζει να προσέξει κανείς ορισμένα στοιχεία αυτής της δήλωσης. Πρώτα απ’ όλα, τη διάθεση να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο των δυνάμεων που ασκούν το έργο των εντολοδόχων της διεθνούς τοκογλυφίας και μέσα σε αυτούς ο Καρατζαφέρης, προδίδοντας κυριολεκτικά τους ψηφοφόρους πατριωτικής διαμαρτυρίας που είχε συλλέξει, να αναλαμβάνει ένα ρόλο «ιδεολογικής» ανάλυσης. Δεύτερον, να επιστρατεύεται ο πολύπαθος Ευρωπαϊσμός, που τι περιεχόμενο θα μπορούσε να έχει στην εποχή της πλήρους επικράτησης των αγορών. Αυτός είναι άραγε ο ίδιος Ευρωπαϊσμός που μας καθοδήγησε στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης της οικονομίας και της κοινωνίας, μεταπολιτευτικά; Τρίτον, η ατυχής αλλά πάντως όχι τυχαία, αντίθεση με τον κομμουνισμό των «Ευρωπαϊστών», που επιτείνει την σύγχυση, κάτι που συστηματικά κάνει ο Καρατζαφέρης από την ώρα που εμφανίστηκε. Η διεθνιστική φύση του κομμουνισμού είναι ίδια με αυτή των φιλελεύθερων Ευρωπαϊστών, άρα αλλού βρίσκεται η πραγματική αντίθεση.

Η πραγματική αντίθεση, που συνειδητά ή ασυνείδητα υπάρχει στην κοινωνία, είναι πατρίδα αντί διεθνισμού του κεφαλαίου ή του προλεταριάτου.

Δεν θα εκχωρήσουμε στους κομμουνιστές την υπεράσπιση των αξιών της εθνικής ανεξαρτησίας και της αυτοδύναμης Ελλάδα. Ο ρόλος των πατριωτών είναι να αρνούνται κάθε υπερεθνική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των πραγματικών μας συμφερόντων.

Είναι ουσιώδης η διαπίστωση, ότι η συγκεχυμένη πολιτική κατάσταση τροφοδοτεί την αριστερή φιλολογία, αφού μοιραία οι οπαδοί του Ευρωπαϊσμού σήμερα είναι οι υπερασπιστές της εξάρτησης πίσω από τον μανδύα της λογικής.

Ο δρόμος της πατρίδας είναι μακριά από την ψευδή και νεφελώδη δήθεν Ευρωπαϊκή προοπτική, όσο είναι και από την ισοπεδωτική και καταστροφική πολιτική της αριστεράς. Το Εθνικό Μέτωπο αγωνίζεται για να αναδείξει αυτή την ξεκάθαρη όσο και ρεαλιστική προοπτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου