Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ισραηλινοί της Delek στην Ελλάδα

Ή "τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;"
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου, στελέχη του εβραϊκού ενεργειακού ομίλου Delek, αναμένονται σύντομα στην Αθήνα, για «διερευνητικές επαφές». Ο λόγος: το ενδιαφέρον τους για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα αναμένονται στελέχη της θυγατρικής του προαναφερόμενου ομίλου, της εταιρείας που ασχολείται με τις εξορύξεις, Avner Oil Exploration. Για να καταλάβετε τους συσχετισμούς που αναπτύσσονται, απλά σας λέμε πως η Avner Oil Exploration, μαζί με την Delek Drilling, έχουν, σε συνεργασία με την ισραηλινή Ratio Oil και την αμερικανική Noble Energy, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Leviathan, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ισραηλινοί, βιάζονται να πατήσουν πόδι στα ελλαδικά ύδατα και να εγκαταστήσουν γεωτρύπανα. Γνωρίζουν πως με τη νέα νομοθεσία, αν καταθέσουν αίτηση για έρευνα, μπορούν να πάρουν την απαραίτητη πρόσκληση μέσα σε τρεις μήνες για να ξεκινήσουν. Το διψασμένο για ρευστό σύστημα στη χώρα μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του έστω και για μια στιγμή τις γεωπολιτικές συνέπειες των επιλογών του, αν και τις γνωρίζει, αφήνει τα πάντα στη σκιά, χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα πολίτη, τώρα μάλιστα που όλα προοιωνίζουν ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου.

Και μια τελευταία ερώτηση: η αξιολόγηση του τρόπου αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες, με ποια κριτήρια θα γίνει; Και τι θα κερδίσει η χώρα μας από τη διαδικασία αυτή; Μυρίζει ξεπούλημα και δη σε συμφέροντα που πάντα στάθηκαν απέναντι στον Ελληνισμό...


1 σχόλιο:

  1. Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσουμε τα όπλα μας απέναντι στον ορατό πλέον εχθρό; Τα όπλα που μας έδωσε εδώ και χιλιετηρίδες η Ελληνική ψυχή; Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασταθούμε απέναντι στον Βάρβαρο και να πούμε Μολών λαβέ; Μήπως η Ελληνική ψυχή πρέπει να δώσει την απάντησή της: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Ας συνταχθούμε λοιπόν γοργά, διότι ο χρόνος ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ! Η Πατρίδα ως ιδέα και έννοια αλλά και ως χώρος, κινδυνεύει με ολοκληρωτική και οριστική εξαφάνιση! Όπλα έχουμε! Το μυαλό και την εφευρετικότητά μας! Την αποφασιστικότητά μας! Την αυτοθυσία μας! Την δυνατότητα να δίνουμε τις μάχες και μόνοι και μετά πολλών! Το μοναδικό προνόμιο να μήν μετράμε ποτέ την δύναμη του εχθρού γιά να σταθούμε απέναντί του και να αναμετρηθούμε! Και το κυριότερο, την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, άν και εφόσον στεκόμαστε κοντά του και δεν απομακρυνόμαστε από αυτό που μας ορίζει ως Έλληνες: ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή