Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα Ελληνόπουλα πεινάνε ελέω μνημονίου...


Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, 
για να ενισχύσουμε ελληνικές οικογένειες 
που έχουν ανάγκη

Το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας παραδέχθηκε αυτό που αρχικά ηρνείτο, δηλαδή τα προβλήματα του υποσιτισμού που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές και θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα (γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς) σε περίπου 5.000 μαθητές εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου όπου τα κοινωνικά προβλήματα είναι έντονα (Ταύρος, Κάτω Πατήσια, Εξάρχεια, Μενίδι, Πλατεία Βάθη, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο και Αυλώνα)...

Η δε αντιπεριφέρεια Πειραιά, η οποία υπογραμμίζει ότι στην επικράτειά της 350 μαθητές υποσιτίζονται, με τον αριθμό αυτό να αυξάνει μέρα με την ημέρα, προχώρησε στην καταγραφή των οικονομικά ανίσχυρων μαθητών για να τους βοηθήσει έμπρακτα. Επίσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει 600 μαθητές που στερούνται πρωινού, διανέμοντας κολατσιό με τη συνεργασία των κυλικείων, στα παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Την ίδια ώρα όμως, ήρθε και μια καταγγελία κατά του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κατερίνης, τον καταγγέλλει ότι αρνήθηκε τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αιτήματος για διερεύνηση του αν υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου υποσιτιζόμενοι μαθητές. Σύμφωνα με την καταγγελία, «στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε ο δήμος να ερευνήσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές, μαθητές που πηγαίνουν σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό... 
Η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος...» Και συνεχίζουν λέγοντας πως ο δήμαρχος «ενοχλήθηκε από την δημοσίευση της πρότασής μας... ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι δήθεν μια ακτιβίστικη ενέργεια με τις οποίες ενέργειες ο δήμος δεν πρέπει να έχει καμία σχέση».

Άσχετα όμως από τις καταγγελίες των κάθε είδους πολιτικάντηδων στους ΟΤΑ, οι οποίες πολλές φορές ενδέχεται να έχουν παράξενα κίνητρα, ο λαός οφείλει να γνωρίζει αν υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινάνε και πόσα είναι αυτά. Το πρόβλημα αυτό, το οποίο υφίσταται, είναι επιεικώς απαράδεκτο, δοκιμάζει την κοινωνία μας και τη συνοχή της. 
Έλληνας ο οποίος γνωρίζει ότι κοντά στην οικία του υπάρχει οικογένεια που δοκιμάζεται και δεν βοηθά, είναι ένοχος όσο και αυτοί που μας κουβάλησαν εδώ το μνημόνιο. 

Είναι ΝΤΡΟΠΗ να υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινάνε. 

Μερικά πακέτα ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, είναι πράγματα που οι περισσότεροι μπορούν να δώσουν. Εκεί που αγοράζουμε δύο πακέτα μακαρόνια, ας αγοράσουμε και ένα τρίτο για κάποιον δίπλα μας. Φυσικά, εφόσον έχουμε ακόμα τη δυνατότητα. Αν δεν την έχουμε, ας μοιραστούμε με κάποιον άλλον Έλληνα το φαγητό μας. Όμως, ακόμα και είδη που εμείς δεν χρειαζόμαστε (πχ παιδικά ρούχα), καλό θα ήταν να τα δίνουμε σε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή