Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Αποκόπτουν την Παιδεία από τον Ελληνισμό 
με ύπουλες μεθοδεύσεις.

Καταγγελία με πολλούς αποδέκτες από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο σχετικά με την πολιτική αφελληνισμού που ακολουθείται από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρείται η αποκοπή της παιδείας από τον Ελληνισμό και τις Ελληνικές της ρίζες».
Σε εγκύκλιό του δε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δηλώνει ότι επιχειρείται δημιουργία κυπριακής συνείδησης και το γλωσσικό ιδίωμα της Κύπρου να παρουσιαστεί ως κυπριακή γλώσσα.
Καλεί τον υπουργό Παιδείας «να παραμείνει φρουρός της ελληνικής παιδείας, όπως καθορίζει το Σύνταγμα».

Ενδεχομένως σε πολλούς να προκαλεί εντύπωση η αποφασιστική  στάση του Ιεράρχη και οι παρεμβάσεις του επί κρισίμων εθνικών ζητημάτων που δε μοιάζει σε τίποτα με τον αντίστοιχο ομόλογό του της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εκτός από ορισμένους φωτισμένους  ιεράρχες, η στάση των εδώ επισήμων εκκλησιαστικών παραγόντων, απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζει η πατρίδα, είναι επιεικώς απογοητευτική.

Ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούν όσο ακόμα υπάρχει ποίμνιο... 
Διότι η αδρανής στάση της επίσημης εκκλησίας, απομακρύνει τον κόσμο και αποδομεί αυτό που ακούει στο όνομα Κιβωτός της Ορθοδοξίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου