Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εβραίοι βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα σε μοναστήρι του Πατριαρχείου μας στην Ιερουσαλήμ


Τώρα στρέφονται και κατά του 
ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ!

Γκράφιτι με αντιχριστιανικά συνθήματα έγραψαν εβραίοι εξτρεμιστές στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Οι επονομαζόμενοι ως «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν» δεν έμειναν εκεί: έκαναν το ίδιο, αυτή τη φορά με αντιαραβικά συνθήματα και σε παρακείμενο μεικτό σχολείο για εβραίους και Άραβες. 
Η ομάδα υπογράφει ως «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν». Τα συνθήματα, όπως «Θάνατος στους Χριστιανούς» και «Ο Καχανέ είχε δίκιο» (ο Μέιρ Καχανέ, ήταν ακραίος ραβίνος που πέθανε το 1990).

Ο ηγούμενος της μονής του Τιμίου Σταυρού, αρχιμανδρίτης Κλαύδιος, μιλώντας για το περιστατικό στην εβραϊκή εφημερίδα «Jerusalem Post», υπογράμμισε, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, πως «όλοι ξέρουν πως αυτοί που το έκαναν δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, το 92% του κόσμου στο Ισραήλ σέβεται τους Χριστιανούς και τους Έλληνες, μόνο το 8% είναι εχθρικό». 
Όμως, την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι φανατικοί στρέφονται κατά της ελληνικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ (της οποίας σχεδόν όλη η γη ανήκει στο Πατριαρχείο μας), προσπαθώντας με τη δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών, να διώξουν τον ελληνορθόδοξο κλήρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου