Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Η Άγκυρα πιέζει για «λύση» με διαρροές για προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία!
Κάνουν τους δυσαρεστημένους οι Τουρκοκύπριοι από τον διάλογο, τον οποίο οι ίδιοι συνεχώς τορπιλίζουν, αναγκάζοντας ακόμα και τον φιλότουρκο Δημήτρη Χριστόφια, τον άνθρωπο των Βρετανών στην Κύπρο, να κάνει πίσω! Τώρα, λένε ότι δεν θα μετάσχουν πλέον και εμφανίζονται να φλερτάρουν με την ιδέα προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία. Φυσικά, πρόκειται για παραμύθι, μια διπλωματική μπλόφα, δεδομένου του ότι αν αυτό συμβεί, οι χαμένοι θα είναι οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι, τους οποίους θα καταπιούν ορδές εποίκων από την Ανατολία.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται να ειπώθηκαν σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι με τον Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια δείπνου στο πλαίσιο του Ραμαζανιού. Ο αχυράνθρωπος της Άγκυρας είπε στην ομήγυρη ότι οι συνομιλίες μπορεί να συνεχίζονται, αλλά μόνο σε τεχνικό επίπεδο και οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, θα σταματήσουν.

Την ίδια ώρα, μια δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία «η Μόρφου δεν θα επιστραφεί», έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Λευκωσία, με την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια να βρίσκεται προ διλημμάτων, ενώπιον μάλιστα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Παράλληλα, οι Τούρκοι έχουν κάνει σημαία το ότι 3.500 Ελληνοκύπριοι έχουν προσφύγει στη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους. Η Άγκυρα ευελπιστεί να λύσει το περιουσιακό, πληρώνοντας αβέρτα όσους Έλληνες ή καλύτερα «Έλληνες» προσφεύγουν εκεί. Όπως είπε, δε, ο Έρογλου, το περιουσιακό θα μπορούσε να λυθεί κατά το 75% με αποζημιώσεις!

Μήπως είναι ώρα να προσπαθήσει κάποιος να βρει και να δημοσιεύσει τα ονόματα των προδοτών που προσφεύγουν στην «επιτροπή» των Τούρκων;
Διότι αυτό το πέπλο σιωπής που καλύπτει την υπόθεση, αναδεικνύει μια ανίερη συμμαχία φιλάργυρων «Ελλήνων» προδοτών και του Αττίλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου