Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Η ανακοίνωση για την κερδοφορία των γερμανικών επιχειρήσεων και την τρομακτική αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος της γερμανικής οικονομίας, καταρρίπτει κάθε επιφύλαξη για τον ποιόν πραγματικά ευνοεί το κοινό νόμισμα και η Ευρωπαϊκή πολιτική.


210 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι το τελικό ποσό του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας, την ίδια ώρα που η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα του νότου και ασφαλώς με συντριπτικό τρόπο την πόρτα της Ελλάδας.
Είναι σαφές ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της παραγωγής και επικράτησης των γερμανικών προϊόντων, των οποίων η πώληση είναι εύκολη και ο ανταγωνισμός περιορισμένος, προκύπτει από το σύνολο της νομισματικής, οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρώπη.
Το ερώτημα τίθεται για μια ακόμα φορά βασανιστικά, είναι ίδια για όλους η ανάπτυξη; έχει τις ίδιες συνέπειες η απελευθερωμένη οικονομία; ποιους ευνοεί τελικά;

Εκλιπαρούμε για τα λίγα δισεκατομμύρια και συμβιβαζόμαστε με τη Ζίμενς, παραμένοντας στη λογική του γενικότερου συμβιβασμού που με βεβαιότητα μας οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση.

Η παγκόσμια οικονομική εξέλιξη διαμορφώνεται με όρους αμείλικτους και η πατρίδα μας ακολουθεί στη θέση του ταλαίπωρου ουραγού. Το μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Ευρωζώνης παραμένει ατελές και συντονισμένο στην προσπάθεια μόνον ορισμένων για πλουτισμό.
Είναι αδιέξοδο και θα μπορούσε να είναι χρήσιμο μόνον εφόσον κατοχύρωνε τη χώρα μας, όχι μέσω δανεισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου