Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Μεϊμαράκης

Έντονη είναι η ενόχληση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ. Ο κ. Μεϊμαράκης τη Δευτέρα θα συναντήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η ΝΕΤ μετέδωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε στη διάθεση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Mega, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όντως εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.


Ο κ. Μεϊμαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ότι από τη Δευτέρα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί ταχύτατα η υπόθεση.

Στη δήλωση που είχε κάνει μόλις η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας ανέφερε: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».



Τι δήλωσαν Βουλγαράκης και Λιάπης

Την ανάμειξή τους στην ίδια υπόθεση, που «αποκάλυψε» την Κυριακή η εφημερίδα Real News, και αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος διαψεύδουν κατηγορηματικά και οι πρώην υπουργο Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης.

Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής:

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα!

»Δεν γνωρίζω ούτε κατ 'όψη, απολύτως κανένα απ' τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».Αμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου