Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ…



του Γιώργου Βεργιάννη 
Μέλους του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

52 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς
Παραμένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες.
Η αντιμετώπιση δε, είναι τραγελαφική, αφού έναντι των μισθών τους, παίρνουν κουπόνια για προϊόντα από το σούπερ μάρκετ του συνεταιρισμού και μάλιστα για συγκεκριμένα είδη.
Ενδεχομένως κάποιος θα πει: Καλό είναι κι αυτό, παρά να τους άφηναν στην πείνα.
Όμως όταν από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν να δουν χρήματα στα χέρια τους, πως θα πληρώσουν τις ανάγκες των σπιτιών τους; Πως θα πληρώσουν το ρεύμα τους; Το νερό τους; Τις μετακινήσεις τους; Τα φάρμακά τους; 
Με δυό λόγια πώς να ζήσουν;


Σήμερα το πρωί λοιπόν, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού κι όπως δηλώνουν, είναι διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Αθουσάκης, από τον Νοέμβριο του 2011 ξεκίνησαν τα προβλήματα στην μισθοδοσία των εργαζομένων. Τον Φεβρουάριο του 2012 στέρεψε το ταμείο και μέχρι σήμερα, καμία λύση δεν φάνηκε στον ορίζοντα.
"Από τότε μέχρι σήμερα μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να εξαργυρώνουμε ένα μέρος του μισθού που δεν εισπράττουμε σε προϊόντα στο σούπερ μάρκετ της ένωσης όμως δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα έξοδα στο σπίτι μας, τις βενζίνες μας, το φροντιστήριο των παιδιών μας. Βλέπετε δεν υπάρχει το σύστημα ανταλλαγής προϊόντων. Στις συναλλαγές χρειάζεται χρήμα. Πως θα ζήσουμε; Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες με τα προϊόντα που μας δίνουν έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Κάναμε υπομονή αλλά η κατάσταση χειροτερεύει"

Ένα ακόμα περιστατικό που φωτογραφίζει τη ζωή στην μνημονιακή Ελλάδα, την Ελλάδα του "λεφτά υπάρχουν"  και μάλιστα, πριν ακόμα ψηφιστούν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Είναι προφανές  ότι η Κατοχική τρικοματική κυβέρνηση, κινείται μεταξύ Ανεπάρκειας, Δόλου και Υποκρισίας και πάσα προσδοκία όσων ρομαντικών και μη θιασωτών εντός ή εκτός βουλής, συμβάλει στη διατήρησή της.

   

1 σχόλιο: