Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ιταλοί έδωσαν το μήνυμα. Η ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος.


Το ιδεολόγημα του Ευρωπαϊσμού δοκιμάζεται. Η ευρωζώνη που  καταδυναστεύει τους λαούς βρίσκει τώρα απέναντί της, τους λαούς. Οι ιταλικές εκλογές έδωσαν το μήνυμα στα διευθυντήρια της Ευρώπης, υπερψηφίζοντας πολιτικούς σχηματισμούς που έθεσαν ευθέως την διαφωνία τους με τον μονόδρομο που έχει επιβάλλει η διεθνής του χρήματος μέσω των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λογική της δημοσιονομικής προσαρμογής, του σκληρού νομίσματος, των συμφωνιών που υπαγορεύουν τον ρόλο των κρατών σύμφωνα με τις προθέσεις των ισχυρών χωρών αλλά και των διεθνών κέντρων, αποδοκιμάστηκαν αφού η υπόθεση των Ιταλών πρέπει να αποφασίζεται στην Ιταλία.

Κανένα επιχείρημα δεν δέχτηκε ο Ιταλικός λαός σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κάνει δύσκολη τη ζωή του χωρίς προοπτική, την ίδια ώρα που είναι εμφανές ποιοί κερδίζουν από τις διεθνείς εξελίξεις. 
Σημειώνεται, το γεγονός ότι η Ιταλία είναι μια μεγάλη χώρα, η τρίτη Ευρωπαϊκή οικονομία με ανεπτυγμένη βιομηχανία και διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Η αρχιτεκτονική της Ευρώπης αμφισβητείται πλέον σοβαρά γιατί η ίδια η πράξη την έκρινε. Επίσης αξίζει να σημειωθεί η μαζική αποδοκιμασία στο πρόσωπο του Μόντι που τόσο ευνοούσαν τα Ευρωπαϊκά κέντρα και επιβλήθηκε από αυτούς. 
Η κρίσιμη και ιστορική αυτή στάση του Ιταλικού λαού δρομολογεί σημαντικές κινήσεις απελευθέρωσης από τα ιερατεία του χρήματος.
Το γραφειοκρατικό, απρόσωπο και αντεθνικό κατεστημένο, που βυθίζει στην κρίση τη γηραιά ήπειρο νιώθει τους τριγμούς της αντίδρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου