Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η πώληση του ΟΠΑΠ


Η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ μιας ιδιαίτερα κερδοφόρας εκμετάλλευσης έγινε και η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ευφορίας που ασφαλώς είναι και πάλι πλασματικές. Δεδομένες είναι οι διαπιστώσεις:

1. Η πώληση μιας επιχείρησης που εξασφάλιζε μεγάλη κερδοφορία και παρείχε τις δυνατότητες για μεγάλες επιδόσεις στο μέλλον, όσο υψηλό τίμημα και να έχει δεν παύει να είναι μια κίνηση εκποίησης

2. Το ποσό που θα δοθεί θα κατευθυνθεί στον ειδικό λογαριασμό άρα καμία αναπτυξιακή λογική δεν εξυπηρετεί.

3. Το επιχείρημα ότι η διασφαλισμένη φορολογία αποτελεί εγγύηση εισοδήματος για το κράτος, είναι μετέωρη καθώς όλοι γνωρίζουν την ικανότητα των επιχειρήσεων να φορολογούνται σύμφωνα με τις διαθέσεις τους.

4. Καμία εγγύηση για την διασφάλιση θέσεων εργασίας δεν δόθηκε παρά μόνον η δογματική αντίληψη των φιλελευθέρων ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έτσι κι' αλλιώς φέρνουν ανάπτυξη.

5. Ακόμα και σε αυτήν την ιδιαίτερα επικερδή δραστηριότητα , που σημειώνουμε ότι διαχειρίζεται τον τζόγο, ακούστηκαν επιχειρήματα κατά της κρατικής πρωτοβουλίας ξεχνώντας πρώτον την καθαρή θέση της επιχείρησης(κερδοφόρα), δεύτερον το διοικητικό καθεστώς της και τρίτον κανείς δεν αναφέρεται σε πρόσωπα και κόμματα που έχουν την ευθύνη της διαφθοράς και της όποιας κακοδιοίκησης.


Το Εθνικό Μέτωπο δεν θεωρεί το μεταπολιτευτικό κράτος ως υπόδειγμα διαχειριστικής δεινότητας και άρα δεν κρίνει με βάση την δική του πορεία. Η αντίληψη να δοθούν όλα στοιχήματα, τα παίγνια και ο τζόγος στους ιδιώτες και ως πανευρωπαϊκή αντίληψη, φανερώνει την πλήρη κυριαρχία του κέρδους ως αξία και επιβεβαιώνει την λογική του ανεξέλεγκτου που κατά μεγάλο μέρος ευθύνεται για την κρίση. Ο παρασιτικός καπιταλισμός που κυριάρχησε στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκει μία ακόμα ευκαιρία πλουτισμού χωρίς ρίσκο, χωρίς επενδύσεις, χωρίς πραγματικό παραγωγικό υπόβαθρο.

Όσοι πανηγυρίζουν και όσοι επικρίνουν αλλά βαρύνονται με το παρελθόν αποτελούν μέρος της ίδιας χρεοκοπημένης και απερχόμενης πολιτικής κατάστασης. 
Η δική μας θέση φωτίζεται από τους προβολείς ενός νέου οράματος για την πατρίδα, όπου η διαφάνεια, η κοινωνική αντίληψη και η κερδοφορία θα τεθούν σε υγιείς βάσεις.

Εθνικό Μέτωπο/ Τομέας Οικονομίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου