Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η φιλανθρωπία και η νέα διάστασή της


Η σκληρή κρίση που βασανίζει την ελληνική κοινωνία οδηγεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας στην εξαθλίωση. Έτσι , αποκτούν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση φορείς, αυτοδιοίκηση, εκκλησία, συλλογικότητες κάθε μορφής να αναπτύξουν δράσεις.

Ξεκινώντας με την θέση πως κάθε πρωτοβουλία ανακούφισης είναι καλή θα πρέπει να σχολιάσουμε ορισμένα κακώς κείμενα.
Πρώτα από όλα τον έντονο φαρισαϊσμό που επιδεικνύουν πολλές ομάδες. Αυτό το φαινόμενο όπου εκτίθεται ο δοκιμαζόμενος πολίτης είναι απαράδεκτο και δεν συνάδει με τις αρχές της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας. Δεύτερον, η προσπάθεια εκμετάλλευσης για επικοινωνιακά οφέλη. Όλοι οι φορείς που φιλοξενούνται σε κανάλια, δήμαρχοι, κόμματα, σύλλογοι, τα ίδια τα κανάλια, είναι το ίδιο ανόητοι όσο και αυτοί που προξένησαν την δυστυχία. Γιατί αυτοί θέλουν να την "αξιοποιήσουν"
Η κυριότερη αιτία που φτάσαμε σε αυτή την κατάντια είναι η πτώση των αξιών , η πνευματική κρίση. Αυτή είναι λοιπόν κυρίαρχη με διάφορες ονομασίες και στολές σε όλα αυτά τα πανηγύρια που στήνονται για να έρθει η κάμερα και οι φωτογραφικές μηχανές.
Η αξία της συμπαράστασης και της βοήθειας συνίσταται ακριβώς στην διατήρηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της υπόστασης του συμπαραστάτη και του παραλήπτη αυτής. Διαφορετικά, αναπαράγουμε την ματαιοδοξία που δεν είναι παρά το μεγάλο κίνητρο για τον άγριο κόσμο του κέρδους και του ατομισμού.

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος που δεν οργάνωσε το παραμικρό δίκτυο για την αντιμετώπιση της φτώχειας σε καιρό σκληρής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο που εδώ ευδοκιμεί η υποκρισία και η επικοινωνιακή φιλανθρωπία.

Για τους εθνικιστές, ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι υπερ-πολύτιμοι για να τους χρησιμοποιούμε ως "σκηνικό". 

Το Εθνικό Μέτωπο έχει επιλέξει να κάνει κάθε ενέργεια που μπορεί, μόνο όπως πρέπει. 
Να κρατήσουμε όρθιους τους συμπατριώτες μας , έχουμε δυνάμεις, στο τέλος θα νικήσουμε.


Καλή Ανάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου