Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τρίζει η Ευρωζώνη

Όλο και περισσότερες χώρες 
κοιτάζουν στην έξοδο…

του Γεωργίου Βεργιάννη
Διευθυντή Οργανώσεως 
του Εθνικού Μετώπου 

Μια μεγάλη έρευνα του αμερικάνικου ινστιτούτου Pew Center πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες η οποία καταδεικνύει την αυξανόμενη άρνηση των πολιτών της Ευρώπης να συνεχίσουν να υφίστανται εντός της Ευρωζώνης, την λαίλαπα της επιδρομής των τραπεζών.

Ακολούθως, μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup η οποία διεξήχθη σε έξι χώρες επιβεβαιώνει την άνοδο και τα χαρακτηριστικά των Ευρωσκεπτικιστών…

Το 34% των Γάλλων, το 31% των Γερμανών, αλλά και το 55% των Άγγλων (δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου από το Ευρώ) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά, την στιγμή που πρόκειται για πολίτες των χωρών που χαρακτηρίστηκαν ως υπέρμαχοι της «Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»…

Πρόκειται φυσικά για μαντάτα, που προκαλούν τριγμούς εν όψει των ερχόμενων Ευρωεκλογών.

Έντονη ανησυχία

Το ενδεχόμενο να απεικονιστεί η απογοήτευση σε εκλογικά κέρδη των Ευρωσκεπτικιστών στις κάλπες, προκαλεί έντονους πονοκεφάλους στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στη Ρώμη. Ο Μάιος του 2014 δεν είναι πολύ μακριά και τα μηνύματα μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν στις αυλές των τοκογλύφων…

Από άκρου εις άκρον της Ευρώπης, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, κόμματα διαμαρτυρίας, κόμματα ευρωσκεπτικιστικά, είναι σε θέση μάχης αντιπαλεύοντας την κρίση που μας σέρβιραν τα διεθνή διευθυντήρια και οδήγησαν τις χώρες σε κρίση ταυτότητας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα εξόδου από μια Ευρώπη των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στην πιο ταπεινή,  οι δημοσκοπήσεις δίνουν πάνω από 20%.

Ο Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των 27 κρατών δήλωσε: «Ποτέ η υποστήριξη στο έργο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν ήταν τόσο αδύναμη».

Ο δε Πιέρ Ντεφρέν (διευθυντής του Ιδρύματος Madariaga του Κολεγίου της Ευρώπης) δηλώνει: «Οι λαοί θεωρούν τα κράτη ανίσχυρα και φοβούνται να εμπιστευθούν την τύχη τους σε μια Ευρώπη που δεν είναι πλέον καταφύγιο, αλλά κλειστό πεδίο αντιπαλοτήτων κι ανταγωνισμού.  Πιστεύουν επομένως ότι αυτή η Ευρώπη θα κάνει το λιγότερο δυνατό για κείνους».

Λόγια που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες εκτιμούν ως απόμακρους τους θεσμούς της Ε.Ε. και κατά συνέπεια συνδεδεμένους με τις πολιτικές της λιτότητας και αναποτελεσματικούς.

Ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος όχι μόνο σε χώρες που δοκιμάζονται έντονα, αλλά και σε χώρες που ακόμα δεν έχουν πληγεί ή δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση της Ευρωζώνης.

Η Γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με τρόμο τις αυξανόμενες αντιδράσεις καθώς και την συσπείρωση κομμάτων και συλλογικοτήτων που ναι μεν η εκλογική τους αποτίμηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αναμένεται περιορισμένη, στις Ευρωεκλογές όμως τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Σχετικά με το Ευρωκοινοβούλιο

Κίνδυνοι εντοπίζονται και από κύκλους του Ευρωκοινοβουλίου οι οποίοι θεωρούν πως ο Ευρωσκεπτικισμός σε θέση  ισχύος, είναι προ των πυλών.

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι και στο εκλογικό αποτέλεσμα, τότε ανατρέπεται ο συσχετισμός δυνάμεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι, χάνουν τον ρυθμιστικό τους ρόλο, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και το Λαϊκό κόμμα θα υποχρεωθούν να συγκατοικήσουν με κάποια ομάδα των Ευρωσκεπτικιστών…

Όπως όμως προκύπτει και από τις  περιπτώσεις του
Εθνικού Μετώπου της Λεπέν και του Βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που βρίσκονται σήμερα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τα κόμματα αυτά, πολύ δύσκολα βάζουν νερό στο κρασί τους,  αποφεύγουν να στηρίζουν ως δεκανίκια κι ακολουθούν πορεία ξεκάθαρη κι αυτόνομη μέσα στο Σώμα.

Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν εξαιρετικές δυσκολίες για τον σχηματισμό σταθερών πλειοψηφιών οι οποίες θα αποφασίζουν μαζί με το συμβούλιο των υπουργών τις προτάσεις της Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην παρούσα μορφή του, θα χάσει την εικόνα που μέχρι σήμερα διατηρούσε στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Κι αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα, μια πληρωμή, για τις  μεθόδους που ακολούθησε, θέτοντας την πολιτική στην υπηρεσία του χρήματος, οδηγώντας τους λαούς στην εξαθλίωση και τον θάνατο.

Όλοι μας παρακολουθήσαμε την θαρραλέα συμπεριφορά του Ιταλικού λαού στις πρόσφατες Ιταλικές εκλογές. Ήταν μια παραδειγματική στάση αντίδρασης απέναντι σ’ εκείνους που δημιούργησαν τις ανήσυχες μέρες και τις ταραγμένες νύχτες…

Οι Εθνικιστές, υπερασπιστές της Εθνικής ιδέας και πρωτοπόροι στον αγώνα για την επανίδρυση της Ευρώπης των Εθνών, πολεμούν ακατάπαυστα την διεθνή του χρήματος και τις παραφυάδες της.

Έδωσαν τις συντεταγμένες, τα πρώτα πυρά ανάσχεσης εξαπολύθηκαν και πολύ σύντομα θα σημάνει η γενική αντεπίθεση των Εθνών της Ευρώπης.

*Στοιχεία ελήφθησαν από: www.lemonde.fr και  www.reuters.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου