Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το χρονικό του «αλα καρτ» εορτασμού των Ιμίων στον Πειραιά.


Επεισοδιακή και «αλα καρτ» η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ήρωες των Ιμίων που οργάνωσε για υμετέρους ο Δήμος Πειραιά στην πλατεία Τερψιθέας.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά προτάσσοντας την ιδιοτέλεια και την ματαιοδοξία ως κύρια χαρακτηριστικά του, έδωσε ρεσιτάλ αντισυνταγματικότητας, αφού σε μια ανοιχτή Εθνική εκδήλωση μνήμης, μόνον οι υμέτεροι και με πρόσκληση θα μπορούσαν να παρασταθούν. Με δυό λόγια, κλειστή εκδήλωση σε δημόσιο χώρο… Απαγόρευσε δηλαδή στους πολίτες του Πειραιά να τιμήσουν τους Ήρωες της Πατρίδας!

Η παρουσία όμως των Εθνικιστών στην εκδήλωση, του χάλασε τα σχέδια με
αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ο πανικός του συστήματος και το χρονικό να εξελιχθεί επεισοδιακά.

Το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο θέλησε να κάνει κατάθεση στεφάνου,
Βρήκε απέναντί του ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που λειτουργούσαν  κατόπιν εντολών του Δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Τραγάκη της ΝΔ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, από πολύ νωρίς είχαν παραταχτεί ακριβώς δίπλα στη πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, όπου είχε προγραμματιστεί προσυγκέντρωση από την Οργάνωση Πειραιά του Εθνικού Μετώπου.
Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων γύρω στις 10:30, πήγε στον χώρο της προσυγκέντρωσης προκειμένου να ενημερώσει λέγοντας: « Ο Δήμαρχος απαγόρευσε την παρουσία του Κόμματός σας και πρέπει να διαλυθείτε » Σημειωτέον, ότι την Παρασκευή σε επικοινωνία της Διεύθυνσης Οργανώσεως με τον Δήμο του Πειραιά, υπήρξε συμφωνία ώστε το Εθνικό Μέτωπο να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο.  
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής των αστυνομικών λέει:
«Ο Δήμαρχος ανέτρεψε το πρωτόκολλο και ως εκ τούτου απαγορεύεται η συγκέντρωσή σας και πρέπει να φύγετε».

Ως γνωστό, αυτού του είδους οι αποκλεισμοί δεν περνούν στους Εθνικιστές.

Η πορεία ξεκίνησε και σε μερικά λεπτά τα μέλη του Κινήματος βρέθηκαν αντιμέτωπα με τις ασπίδες…
Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά του Πειραιά καταφέρνοντας  λίγο αργότερα, οι Εθνικιστές να βρεθούν και πάλι συγκεντρωμένοι μπροστά στην πλατεία της Τερψιθέας. Εκεί, άλλη διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχτηκε κόντρα στον «επικίνδυνο για τη δημοκρατία τους λαό», που θέλησε να πλησιάσει τον χώρο του μνημείου για να αποτίσει φόρο τιμής στους Ήρωες της Πατρίδας.

Εν τέλει, αφού ολοκληρώθηκε η επίσημη εκδήλωση και απομακρύνθηκε ο μεταπολιτευτικός εσμός, το Εθνικό Μέτωπο κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο και ο  Γ. Γραμματέας του κόμματος
κ. Μάνος Κώνστας προέβη σε σύντομη ομιλία.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η σημερινή πολιτική ηγεσία, με τη δεκτική στάση της απέναντι στο Νεοθωμανισμό της Τουρκίας, ακυρώνει στην πράξη τη θυσία των τριών παλικαριών». Στην συνέχεια, αποδεχόμενος πρόσκληση, από τον ραδιοσταθμό ΑΤΛΑΝΤΙΣ 105,2 προσήλθε στο στούντιο, απ’ όπου και αναφέρθηκε στα γεγονότα των Ιμίων και τη σημασία τους, στον ρόλο των πολιτικών της μεταπολίτευσης και στις προδοτικές τους μεθοδεύσεις στα Ελληνοτουρκικά. Αναφέρθηκε επίσης στην νέα άλωση που συντελείται μέσω των Τούρκων επενδυτών, οι οποίοι εξαγόρασαν ακόμα και την μαρίνα της Ζέας… Κατήγγειλε επίσης τη στάση της Δημοτικής αρχής και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι ξεδίπλωσαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά, τις αντισυνταγματικές τους αρετές…


Σημειώνουμε ότι παρά την ένταση που δημιουργήθηκε, πολύς  κόσμος, παρέμεινε περιμένοντας την κατάθεση στεφάνου και την ομιλία του  Εθνικού Μετώπου. Εκπρόσωποι δε των οικογενειών των Ηρώων των Ιμίων, έδωσαν συγχαρητήρια στα στελέχη του Εθνικού Μετώπου για την συνέπεια και την επιμονή που επέδειξαν.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ:
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου