Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η αξιολόγηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης


Το Εθνικό Μέτωπο, επικροτεί κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και στην απαλλαγή της χώρας από το τεράστιο δημόσιο χρέος. Επισημαίνει όμως, ότι η επιλογή λύσης εντός του προβλεπομένου πλαισίου δεν θα επιτρέψει καμία πραγματική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.

Διαβλέπουμε, ως σοβαρή την πιθανότητα συμβιβασμού με την αποδοχή χαριστικών ρυθμίσεων. Πιο συγκεκριμένα, την μείωση επιτοκίων, την επιμήκυνση χρόνου πληρωμής και την εκ νέου δανειοδότηση για μια ακόμα "ανάπτυξη" της ιδίας εμπνεύσεως. Επίσης αποδοχή κάποιων όρων της νέας κυβέρνησης στο εσωτερικό - εργασιακά, παροχές ρεύματος-  που μπορεί να δώσει μόνον περιστασιακή ανακούφιση αλλά ποτέ λύση στο ουσιώδες πρόβλημα.

Η φύση του οικονομικού προβλήματος στο διεθνές περιβάλλον έχει σχέση με τον μύθο της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να αποκλειστεί.

Η διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη και το ασφυκτικό περιβάλλον που αυτή συνεπάγεται , θα σημάνει και διατήρηση όλων των χαρακτηριστικών μιας κατεστραμμένης οικονομίας της ευρωπαϊκής περιφέρειας, χωρίς διεξόδους άλλες από την κατανάλωση με δανεικά, τον τουρισμό, το ξεπούλημα της ενέργειας και ασφαλώς την συνέχιση της μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου