Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Οι πραγματικές συνθήκες και τα αίτια της επίσκεψης Ολάντ


Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους της Ε.Ε και των διεθνών συμμοριών που λυμαίνονται τους λαούς και καθορίζουν τις διεθνείς εξελίξεις. Η δύναμη των εθνικών κρατών έχει μειωθεί -δεν έχει εξαφανιστεί- αλλά προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στην διαμόρφωση των εξελίξεων είναι οι ηγεσίες τους να είναι αποφασισμένες να το πράξουν. Ο Ολάντ και οι σοσιαλιστές του, επένδυσαν στο διεθνισμό και σήμερα είναι έρμαια των αποφάσεων που επιβάλλουν τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.Η Γαλλία που εξακολουθεί να διατηρεί μια δυνατή στρατιωτική μηχανή είναι αυτή που πρωτοστάτησε στην δημιουργία προβλήματος στη Συρία, είτε γιατί θεώρησε ότι θα εξυπηρετηθεί από την έκβαση είτε γιατί ενήργησε μετά από την παρότρυνση των ΗΠΑ στη βάση ανταλλαγμάτων. Βρίσκεται λοιπόν στη δύσκολη θέση μαζί με όλους όσοι στην προσπάθειά τους να εκτοπίσουν τον Άσαντ, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και επιτάχυναν και διόγκωσαν τις μεταναστευτικές ροές ενώ βύθισαν τη Μέση Ανατολή στο χάος. Η υποκρισία λοιπόν των αναφορών για την ανάγκη περίθαλψης και βοήθειας στην Ελλάδα αλά και σε άλλες χώρες είναι τερατώδης.

Ο ευρισκόμενος σε υποχώρηση Γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος αναζητά μερίδιο στις αγορές όπως η δική μας χώρα που αποτελεί έναν εύκολο στόχο για υψηλή κερδοφορία χωρίς ανάγκη σοβαρών επενδύσεων με χαμηλό τίμημα. Διακεκριμένες επιχειρήσεις στο χώρο των ορυκτών, των μεταφορών, στην εμπορία των υδάτων και ασφαλώς της ενέργειας και του τουρισμού συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν. Υπάρχει έστω και μια παραγωγική επένδυση που να μην αναφέρεται στο πλούτο που ήδη υπάρχει και θα αλλάξει χέρια;
Η περίφημη εξαγγελία για την απομείωση του δημοσίου χρέους μέσω μείωσης επιτοκίων και παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, ελάχιστα μπορεί να επιδράσει σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα παραγωγής, χρηματοδότησης και κυρίως προσανατολισμού και σχεδίου. Δεν υπάρχει χώρος δράσης για την Ελλάδα που δεν αντιμετωπίζεται ως ομόλογος εταίρος σε μια κοινή οικονομία αλλά μόνο ως καταναλωτής και κάτοχος πλούτου δημοσίων πόρων και αγαθών.

Παρακολουθήσαμε την αγωνιώδη προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας να πείσει για την αυτονόητη στάση της Ελλάδας να καθορίσει το πλαίσιο φρούρησης των εθνικών συνόρων. Θεωρούμε ότι και μόνο που γίνεται αυτή η συζήτηση προσβάλει την εθνική μας υπόσταση.

Η χρεοκοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει συνειδητοποιηθεί ήδη σε μεγάλο βαθμό από τον Γαλλικό λαό γι' αυτό και πολιτικές δυνάμεις όπως αυτή του Εθνικού Μετώπου σημαίνουν συναγερμό προς την εθνική κυριαρχία και την οικονομία. Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, είναι η επίσκεψη του απερχόμενου εκπροσώπου μιας Ευρώπης που καταρρέει.

Τομέας Εξωτερικών και Εθνικών θεμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου