Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Απαντώντας σε γεγονότα και ερωτήματα ή αλλιώς αναζητώντας τη σοβαρότητα


Η σοβαρότητα είναι προϋπόθεση για να συνομιλούμε. Άρα, είναι και ουσιώδης προϋπόθεση για κάθε εγχείρημα πολιτικού, πνευματικού, ιδεολογικού χαρακτήρα. Δυστυχώς όμως ο πολιτικός χώρος του εθνικισμού στη χώρα μας για λόγους που πρέπει να εξεταστούν, δεν διακρίνεται για την ιδιότητα του αυτή. Έτσι, εξαρχής πολλές απόπειρες ατομικές και συλλογικές συντελούνται υπό δύο κύριες συνθήκες: Την ματαιοδοξία των συμμετεχόντων που θεωρούν την παρουσία τους λυτρωτική και απολύτως καθοριστική για την πατρίδα. Την λογική της μπλόφας όπου θηριώδη ψεύδη αποκτούν δυναμική και αυτό έχει να κάνει τόσο με την κατάσταση των παραληπτών του μηνύματος όσο και με την γελοία αλλά παρά ταύτα γοητευτική προοπτική της εύκολης λύσης.

Η περίπτωση της ομάδας υπό τον Σώρρα που διατύπωνε δημόσια τον ισχυρισμό ότι κατέχει 600 δις και θα επιλύσει το πρόβλημα της χώρας, που αρχικώς φάνηκε ακίνδυνη αλλά κατόρθωσε να απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, που αδυνατούσαν να καταλάβουν τα μεγέθη, να αξιολογήσουν στοιχειωδώς την κατάσταση και τα άτομα, να έχουν έστω λίγη εμπειρική γνώση σημειολογίας, δείχνει την έκταση του προβλήματος. Το ακροατήριο που συγκέντρωνε η προσπάθεια πολλές φορές απαρτιζόταν από πατριωτικά στοιχεία, πολλοί δε εξ' αυτών επιστήμονες, επαγγελματίες, απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων. 
Η μαζική παραπλάνηση που επιχείρησε ο Σώρρας με την ψευδή δήλωσή του περί υπάρξεως 600 δις που θα δοθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες του ήταν εύκολη υπόθεση. Ακριβώς λόγω της καταστάσεως του ακροατηρίου. 
Κατά την ίδια λογική με περισσότερα μέσα και πειστική προπαγάνδα Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι ΑΝ.ΕΛ έπεισαν του ψηφοφόρους ότι θα δώσουν αύξηση στα 750 ευρώ, 13η σύνταξη, θα σχίσουν το μνημόνιο, θα χορεύουν οι αγορές, θα γίνει σεισάχθεια, θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ κι ασφαλώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά θα πληρώσουμε και πολλά περισσότερα.Στην περίπτωση αυτή η παραπλάνηση είναι εξαπάτηση αλλά δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διώξεις καθώς πρόκειται για νόμιμη διαδικασία αφού έχουν προηγηθεί εκλογές και το πολίτευμα έτσι λειτουργεί....
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η σοβαρότητα απουσιάζει σε μικρό και μεγαλύτερο επίπεδο. Άρα, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας είναι σε όρους μαζικούς τραγική. Βέβαια, πρέπει να αξιολογήσουμε θετικά την μεγάλη αποχή της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης γεγονός αισιόδοξο αλλά ασαφές ως προς την κατεύθυνσή του. .

Η σύλληψη της ομάδας στην Καλαμάτα που θα αποφύγω σχόλια σε βάθος καθώς δεν γνωρίζουμε την αλήθεια γύρω από το ζήτημα, δίνει την αφορμή για 
ν' αναδειχτεί ένα ευρύτερο θέμα. Οι ενέργειες που είχαν επιλεγεί ως κύριες προσπάθειες του επαναστατικού αγώνα ξεκινούσαν από την επίθεση στα άγαλμα του Παλαιολόγου αφού έπρεπε να κτυπηθεί το Βυζάντιο για να αποκατασταθεί η αρχαία θρησκεία. Εάν έχουμε το θάρρος πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ημερήσια διάταξη των συζητήσεων έχει πολύ ψηλά το εν λόγω ζήτημα. Στην ίδια κατεύθυνση αρθρογραφία που προτείνει να μην μιλάμε για οικονομικά ζητήματα διότι κατ' αυτό τον τρόπο παίζουμε στο γήπεδο της αριστεράς. Επιπρόσθετα αναφέρω επιστολές προς την ιστοσελίδα με ερωτήματα γιατί δεν πείθουμε τους Έλληνες να μην ασχολούνται με την οικονομία αλλά με τον ηρωικό τρόπο ζωής.

Ο τρόπος που εναλλάσσονται η μεταφυσική με την πολιτική, το επιδιωκόμενο με το τρέχον, η πραγματικότητα με την προσδοκία, τα κόκκινα δάνεια με τον Όλυμπο, καθιστούν τόσο δυσχερή την επικοινωνία που τουλάχιστον ο γράφων διατηρεί μεγάλη επιφύλαξη για το εάν θέλει να αποκαλείται μέρος αυτού του πολιτικά οριζομένου χώρου. 
Η αδυναμία κατανοήσεως της πραγματικότητας μέσα από την οποία στην παρούσα τουλάχιστον ζωή, το σύστημα έχει επιβληθεί και η πρόταση ζωής επί των καθημερινών αλλά και των σημαντικότερων, κάνουν την συνεννόηση δύσκολη. Τα σοβαρά ζητήματα ταυτότητας αντιμετωπίζονται ως διαμάχη ποδοσφαιρικού επιπέδου και φτάνουμε στα όρια της ψυχοπάθειας. 
Το ζήτημα εδώ είναι ότι δημιουργούνται εμμονές και ο όποιος δυναμισμός ξοδεύεται χωρίς αποτέλεσμα και πολλές άσχημες προεκτάσεις τόσο στη ζωή των ανθρώπων όσο και στην πορεία του κινήματος.

Η οικονομία λοιπόν για να απαντήσουμε είναι μια πραγματικότητα. Μέσω αυτής έχουν τεθεί έθνη και κράτη στην υπαγωγή άλλων κρατών και οικονομικών ολιγαρχών, αυτών που κυριαρχούν στον πλανήτη. Η δική μας θεώρηση που προτάσσει τις πολιτικές διαδικασίες και την αξία της εθνικής οικονομία, την αξία της εργασίας, την αξία της αυτάρκειας.Είναι μια πρόταση βιώσιμη και ρεαλιστική όχι δια της περιφρόνησης της παρούσας ζωής, δεν πρόκειται για θεολογία αλλά προτείνοντας την ανάπτυξη σε εθνικό πλαίσιο και μια υγιή ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, η αντίληψη περί οικονομικών θεμάτων που δεν είναι εθνικά και άρα δεν αξίζει να τα συζητάμε είναι εξίσου ανόητη αφού η καταστροφή του αγροτικού κόσμου έχει άμεσο εθνικό αντίκτυπο, όπως και η μετανάστευση των Ελλήνων, όπως και η καταστροφή της Ελληνικής μικρής επιχείρησης, 
ή η καταλήστευση του εθνικού πλούτου. 
Για αυτό το Εθνικό Μέτωπο ήδη από τη δεκαετία του '80 έκρουε τον κίνδυνο σχετικά με την τότε ΕΟΚ όταν οι άλλοι έβλεπαν "προοπτικές", για αυτό τονίζαμε τις συνέπειες του δανεισμού σε κάθε τεύχος του περιοδικού "Μέτωπο" που όλες επίσης έχουν οδυνηρά συντελεστεί στις μέρες μας. 
Για τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Το τελευταίο και επίμονο ερώτημα περί συνεργασιών. Συζητήσαμε και συζητάμε με κάθε ομόλογο συνομιλητή (πολιτικό φορέα) αλλά και κάθε ενεργή συλλογικότητα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει λίγα αλλά θα συνεχίσουμε. 
Το ερώτημα όμως κρύβει πίσω του μια παθογένεια που αφορά όλα όσα προανέφερα και μαζί με αυτά την ματαιοδοξία. Δυο αγωνιστές από τα Γιαννιτσά που διατηρούν έναν ιστότοπο δημοσιεύσεων, που υπάρχουν και αλλού, και ένας σύλλογος από την Αμαλιάδα που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι απαραίτητα συνιστώσες κινήματος. 
Η υιοθέτηση πρακτικών και αντιλήψεων των αντιεξουσιαστών και των αριστεριστών είναι φαιδρή και μακαρίως αναποτελεσματική σε μια Ελλάδα του 2015 που καταρρέει. Η αγωνιστική διάθεση και η πολύτιμη εμπειρία πρέπει να γίνονται κρίσιμο κεφάλαιο στο μεγάλο στίβο της δράσης απέναντι στο σύστημα, αυτό έχει ανάγκη το έθνος όχι άλλο κατακερματισμό.

Εμ. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου