Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Φορολογία με σκοπό την εξόντωση.

 
Παρά την αντίδραση του Ελληνικού λαού στο θερινό δημοψήφισμα και την θαρραλέα στάση του απέναντι στους εκβιασμούς της εγχώριας και ξένης εξουσίας, η κυβέρνηση είχε προαποφασίσει να διατηρήσει το καθεστώς εξάρτησης ανεξάρτητα από το τίμημα και τις συνέπειες. Έτσι, πριν ακόμα υπογραφεί το 3ο μνημόνιο με την σύμπραξη ευρέως φάσματος από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων, γνωρίζαμε την εξέλιξη στη ζωή μας και την συνέχιση της κακής πορείας της οικονομίας μέσα από την διαιώνιση των ασφυκτικών όρων. Όλα τα γνωρίζαμε αφού η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση είχαν ταχθεί με την επιλογή της υποταγής, συμπαρασύροντας εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες στην επιλογή τους αφού πρώτα τους έπεισαν με λόγους και έργα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Εκατομμύρια αποδοκίμασαν το πολιτικό σύστημα με την απόφαση να μην συμμετάσχουν στην παρωδία του Σεπτεμβρίου. Η τεράστια προσφορά του Τσίπρα και των συνεργατών του στην ξένη επικυριαρχία ήταν ακριβώς αυτή, δηλαδή η εντύπωση του μονόδρομου και η διάψευση των ελπίδων.


Αυτό είναι ο αναγκαίος πρόλογος για να αντιληφθούμε πως φτάσαμε στο νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση και δεν είναι παρά μέρος των απαιτήσεων σε μια οικονομία ελεγχόμενη από τον ξένο παράγοντα, χωρίς καμία εθνική προοπτική και με την αίσθηση της αδικίας διάχυτη.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μαζί με τα άλλα που θα ακολουθήσουν επιδιώκει:

α. Τη συντριβή της ιδιοκτησίας. Με σκοπό τον περιορισμό και την εκποίηση της ιδιοκτησίας συνεχίζεται χωρίς φραγμό η υπερ-φορολόγηση και όχι μόνο δεν έχουμε μειώσεις αλλά και αυξήσεις.

β. Την περαιτέρω αύξηση της φτώχειας. Η μείωση του αφορολογήτου σε συνδυασμό με την καταιγίδα των έμμεσων φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα, αυξήσεις σε τρόφιμα, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΔΕΗ, τηλεφωνία, αποδεικνύουν ότι η αριστερά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι οικολόγοι ελάχιστα ανησυχούν για την επιδείνωση της κατάστασης των ήδη ευρισκομένων σε καθεστώς φτώχειας Ελλήνων. Άρα είναι βαθύτατα αντιλαϊκό.

γ. Με τους αυξημένους φόρους σε επαγγελματίες και επιστήμονες που σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις φτάνουν το 50 και το 60% του ποσού, οδηγεί στην εξόντωση δεκάδες χιλιάδες κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη και την εθνική ζωή και τροφοδοτεί την μετανάστευση Ελλήνων.Είναι βαθύτατα αντικοινωνικό και αντεθνικό.

δ. Πλήττει για μια ακόμα φορά τις μικρές επιχειρήσεις με τις αυξήσεις και την προκαταβολή μεταφέροντας πόρους στις μεγάλες πολυεθνικές που διαθέτουν ενδοομιλικές συναλλαγές ικανές να καλύψουν τα εισοδήματα.. Είναι ένας ακόμα στόχος για την μετατροπή της οικονομίας σύμφωνα με τις ξένες οδηγίες.

ε. Απουσιάζει παντελώς κάθε ίχνος αναπτυξιακής λογικής ακόμα και για όσους πίστευαν στους επενδυτές και κάνει τη χώρα αφιλόξενη και ανίκανη να προσελκύσει ακόμα και Έλληνες του εξωτερικού ή και ενεργούς Έλληνες επιχειρηματιες που θα είχαν κάποια σχέδια.

στ. παρακολουθώντας τη γενική πορεία των πραγμάτων εντάσσεται στη λογική των εισπράξεων και μόνον που θέλουν οι Συριζαίοι για την διατήρηση του κομματικού κράτους και οι ξένοι για την αποπληρωμή.

Το Εθνικό Μέτωπο αποδοκιμάζει το νομοσχέδιο και γενικότερα ολόκληρη την αντίληψη που έχει ο πολιτικός κόσμος για το φορολογικό σύστημα. Ένα εθνικό κράτος συγκεντρώνει φόρους με δικαιοσύνη και τους κατευθύνει στην εθνική οικονομική ανάπτυξη. Επίσης, ασκεί μέσα από την φορολογία αναδιανομή και καθορίζει τους εθνικούς όρους και παράγοντες που θέλει να εξελιχθούν για το καλό και την προκοπή του λαού και του έθνους. Αυτό το νομοσχέδιο είναι ξένο προς τις ανάγκες μας, εχθρικό προς τους πολίτες και το μέλλον μας. Πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

Γιάννης Βορδόχειλας

Μέλος του Π.Γ του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου