Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ανίερες μεθοδεύσεις κι απύθμενη υποκρισία



γράφει ο Βασίλειος Π. Δοργανάς

Η πρόσφατη θεαματική επίσκεψη στην πολύπαθη Λέσβο του κατόχου της Έδρας της Ρώμης και αμφισβητούμενου από έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό Καθολικών, Χ. Μπεργόλιο συνοδευομένου από τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατά πλειοψηφία μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και κίβδηλους πρόσφυγες, αποτελεί μέρος ενός γενικευμένου ψυχολογικού πολέμου στον οποίο υπόκεινται με όλο και μεγαλύτερη ένταση οι λαοί της Ευρώπης και ιδίως ο ελληνικός ώστε να καμφθούν οι ηθικές και φυσικές τους αντιστάσεις απέναντι στην εισβολή και την Μεγάλη Αντικατάσταση που αποτελεί πλέον την πιο ζοφερή πραγματικότητα.


Ποιός ήταν ο βαθύτερος συμβολισμός και κυρίως η επιδίωξη αυτής της ομολογουμένως γκροτέσκας και μετρίως σκηνοθετημένης παραστασούλας αν όχι η καλλιέργεια μιας νοσηρής αυτοενοχοποίησης στην ψυχή των Ελλήνων και των λοιπών Ευρωπαίων;  Και πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά ως έλλειψη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό η πρώτη ιστορικώς άφιξη στην Ελλάδα ενός πολιτικο-θρησκευτικού ηγέτη ο οποίος επιδεικτικά παρακάμπτει τον αυτόχθονα και σκληρά δοκιμαζόμενο λαό ώστε να ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά και μόνον με μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες όπου οι χριστιανικές μειονότητες δεινοπαθούν και σφαγιάζονται.


Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η παρουσία στο πλευρό του κατ' όνομα ποντίφικα και των δυο βασικών ελληνικών αρχιερατικών φυσιογνωμιών οι οποίες ουσιαστικά συντάχθηκαν με το μήνυμα του πρώτου μη διαδραματίζοντας κανένα αυτόνομο ενεργό ρόλο. Πολλοί Έλληνες ειλικρινείς πατριώτες και πιστοί χριστιανοί θα βρέθηκαν σε κατάσταση ηθικής και πνευματικής σύγχυσης βλέποντας την ηγεσία της Εκκλησίας τους να συνθηκολογεί κατ' αυτόν τον τρόπο με τις μεθοδεύσεις της παγκοσμιοποιητικής χειραγώγησης, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι εκφράζει και τον μεγάλο αριθμό του κλήρου και του λαού ιδίως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.
Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν έχει στην πραγματικότητα τίποτα το παράλογο αφού και οι εκκλησιαστικές ελίτ και ηγεσίες είναι διαβρωμένες εδώ και πολλές δεκαετίες από το πνεύμα του φιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού και τείνουν να αντικαταστήσουν την λατρεία της Θεότητας και τον σεβασμό της φυσικής τάξης, με όλες τις ανθρωπολογικές και πολιτισμικές της διαφοροποιήσεις, από την θρησκεία των "δικαιωμάτων του ανθρώπου". 


Όμως τα δρώμενα της Λέσβου δεν ήταν τα πρώτα αυτού του είδους και ιδίως απ' την πλευρά του Χ. Μπεργκόλιο ο οποίος είχε για πρώτη φορά πρωταγωνιστήσει σε παρόμοιες εμφανίσεις τόσο στην ιταλική νήσο Λαπεντούζα αλλά και στη Ρώμη όταν έπλυνε δημοσίως τα πόδια Αφρικανών και Αράβων λαθρομεταναστατών, στέλνοντας ουσιαστικώς ένα ισχυρό και απερίφραστο μήνυμα υποταγής σε κάθε γωνία του πλανήτη. Μάλιστα αφήνοντας τη Λέσβο πήρε μαζί του στην πόλη-κράτος του Βατικανού και 12 μουσουλμάνους "πρόσφυγες" αγνοώντας οικογένειες χριστιανών πραγματικών προσφύγων που βρίσκονταν στο σημείο με την εξοργιστικά υποκριτική δικαιολογία ότι τα χαρτιά των πρώτων ήταν "έτοιμα" κι ότι επιλέχθηκαν σύμφωνα με αυτό το κριτήριο ενώ δεν παρέλειψε να τους χαρακτηρίσει και "παιδιά του Θεού".
Στην πραγματικότητα αυτού του είδους οι αντιλήψεις μακράν του να αποτελούν έκφραση του χριστιανικού οικουμενισμού αποτελούν απόρροια του φιλελεύθερου ψευτο-ανθρωπισμού πέρα από κάθε άλλο πολιτισμικό ή πνευματικό κριτήριο και στην προκειμένη περίπτωση το διάβημα του Μπεργκόλιο συνιστά και μια επιπρόσθετη προδοσία των χριστιανών της Ανατολής που δεν είχαν απ' ότι φάνηκε κανένα δικαίωμα στην "φιλοξενία" του Βατικανού όπως και οι χριστιανοί εθνικιστές του Λιβάνου δεν είχαν λάβει τη δεκαετία του 70' καμιά σοβαρή υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου που διεξήγαγαν κατά των ισλαμο-αριστερών εισβολέων της πατρίδος τους! Εκείνο που κάθε πιστός οφείλει ωστόσο να συνειδητοποιήσει είναι ότι εάν επικρατήσει ο πολυπολιτισμός, θα καταστρέψει την μόνη πραγματική μορφή χριστιανικής ύπαρξης που είναι η ιστορική χριστιανοσύνη με τα έθνη, τους πολιτισμούς και τις αξίες της.
Η στοίχιση των χριστιανικών κλήρων πίσω απ' τον πολυπολιτισμό στοχεύει ιδίως στο να παραλύσει ηθικά τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω των τόσο συνυφασμένων με την ιστορία του καθενός πνευματικών τους ηγεσιών, των Εκκλησιών.

Ως Εθνικιστές αισθανόμαστε βαθύτατη θλίψη μπροστά στις υποκριτικές εικόνες αυτής της δήθεν χριστιανικής συμφιλίωσης η οποία, τραγική ειρωνεία της ιστορίας, δεν είχε καταστεί εφικτή σε άλλες εποχές που η Ευρώπη απειλούνταν και αντιστεκόταν με τίμημα ανείπωτες θυσίες και αίμα!

Οι νέες ιστορικές συγκυρίες βρίσκουν την Ελλάδα ανοχύρωτη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της πληθυσμιακής πλημμυρίδας που έρχεται από τον τρίτο κόσμο και τις πολιτικές και διανοητικές ελίτ με το σύνολο τον κομμάτων, ΜΜΕ αλλά και παραγόντων της Εκκλησίας να συγκροτούν μια ανίερη συμμαχία της οποίας ουσιαστική επιδίωξη είναι η προώθηση της Μεγάλης Αντικατάστασης των αυτοχθόνων από ένα μάγμα ξένων πληθυσμών και η δημιουργία ενός ανέθνιστου κι απροσδιορίστου συμπήγματος χωρίς ταυτότητα, ρίζες και ιστορία μέσα στο οποίο θα κυριαρχεί η δυσπιστία, ο τρόμος και ο κοινωνικός έλεγχος.


Ο Εθνικισμός στέκεται σήμερα μοναδικός φραγμός στα σχέδιά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου