Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σημαντικές διαφορές του ΕΔΗΚ από το ΕΛΑΜ



Επισημαίνουμε κάποιες από τις πολλές διαφορές μας με το ελαμ σε απάντηση όλων εκείνων που μας ρωτούν ποιες είναι οι διαφορές μας αφού και αυτοί ονομάζονται εθνικιστές και μάλιστα μοναδικοί.



Στο εθνικό θέμα το ελαμ επαναλαμβάνει την θέση που εκφράζουν και τα άλλα συστημικά κόμματα ότι η βάση του προβλήματος είναι η εισβολή και κατοχή.
Εμείς λέμε πως βάση του προβλήματος είναι η στέρηση του δικαίου της αυτοθέσμισης και της αυτοδιάθεσης.
Η θέση αυτή μας οδηγεί σε μια τελείως διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης του εθνικού θέματος που εδράζεται στην άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης και άμεση μετάβαση προς την πραγματική δημοκρατία και την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας. 


Στα γεωπολιτικά ζητήματα το ελαμ είναι υπέρ της παραμονής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη ενώ ταυτόχρονα συνθηματολογεί περί πολυδιάστατης πολιτικής πράγμα οξύμωρο διότι η παραμονή στην Ε.Ε και την ευρωζώνη  καταργεί εκ των πραγμάτων την εθνική κυριαρχία και την νομισματική ανεξαρτησία.
Εμείς προτείνουμε άμεσο απεγκλωβισμό από την Ε.Ε. με πράξεις ανυπακοής και επιστροφής στην εθνική κυριαρχία και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 


στο μέγιστο κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα της τραπεζοκρατικής τυραννίας και της τραπεζοκρατούμενης οικονομίας το ελαμ απλά ζητά μείωση των δανειστικών επιτοκίων στα πλαίσια της συνέχισης της μεγίστης τυραννίας των τραπεζιτών με την στήριξη του πολιτικού συστήματος.
Εμείς προτείνουμε την κατάργηση του τραπεζίτη και της τραπεζοκρατικής οικονομίας και αντικατάσταση της από μια κρατική τράπεζα παραγωγικών επενδύσεων που θα στηρίζει άμεσα την οικονομία χωρίς την διαμεσολάβηση των τραπεζιτών πέριξ των οποίων ορθώνεται η τυραννία της ολιγαρχίας και μεγεθύνεται η ταξική αδικία που αιτία της είναι το αστικό κράτος.


Στα θέματα της δημοσιονομίας μοιράζει προς όλους επιδοτήσεις χωρίς να μας λέει από που θα εισπραχθούν αυτά τα λεφτά.
Εμείς προτείνουμε αυτοδύναμη παραγωγική βάση χωρίς επιδοτήσεις που αρπάζονται από τους φόρους του λαού και δημιουργούν παρασιτικά εκτρώματα .
Επίσης το ελαμ τάσσεται υπέρ της συντήρησης κερδοφόρων ημικρατικών επιχειρήσεων και αποκρύβει το γεγονός ότι το κέρδος προκύπτει από την καταλήστευση του λαού.
Εμείς προτείνουμε την κατάργηση ή κρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και την παροχή υπηρεσιών προς τον λαό με μόνο το λειτουργικό κόστος ώστε να μην επιβαρύνεται προκαταβολικά το κόστος της παραγωγής σε όλους τους τομείς.


Στο πολιτειακό ζήτημα το ελαμ δεν έχει καμία θέση. Είναι απόλυτα ευχαριστημένο με τον κομματοκρατούμενο κοινοβουλευτισμό που στα δώματα του διεκδικεί και αυτό μια θέση.
Εμείς είμαστε εχθροί της δημοκρατίας τους που είναι η δυστυχία μας αλλά και εχθροί κάθε μορφής δικτατορίας και ταξικής ανισότητας και βίας που προκύπτει μέσα από την δημοκρατία τους.
Διεκδικούμε ένα εθνικοκοινωνικό κράτος όπου η εξουσία θα παράγεται άμεσα από τον λαό και θα υπόκειται σε διαρκή προτασιακό έλεγχο.


Αν στο κάτεργο της ευρωπαϊκής ένωσης και της ντόπιας τραπεζικής τυραννίας και κομματοκρατίας προστεθεί η στροφή της νεολαίας στην κτηνοτροφία και η πειθαρχία υπό την ευλογία της ληστρικής τοκογλυφικής διοικούσας εκκλησίας των ιερατικών παρασίτων τότε η πρόταση του ελαμ ολοκληρώνεται σε ένα μοντέλο που συνταιριάζει στοιχεία της μεσαιωνικής βυζαντινής τυραννίας και παραγωγικής δομής Αλβανίας του Ενβέρ Χότζα.


Όσοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τις διαφορές τόσο το χειρότερο για αυτούς γιατί θα συνεχίσουν να βαδίζουν μέσα στα σκοτεινά αδιέξοδα του συστημικού λαβύρινθου.




Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου