Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων και μαρτύρων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ετεροχρονισμένη, αναγκαστικά λόγω συνθηκών,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία για την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων από την οργάνωση Αθηνών. Στην αίθουσα της Κεντρικής Διοικήσεως με ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας Χρήστο Σοφιανίδη , διακεκριμένο αγωνιστή των Ποντιακών οργανώσεων και επίτιμο πρόεδρο του σωματείου Αργώ, παρατέθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα καθώς και η παρούσα κατάσταση.


Ο ομιλητής ανέλυσε το ιστορικό περιβάλλον και την ευθύνη των  χειρισμών του Βενιζέλου, τις αποφάσεις που έλαβε η δύση την συνεισφορά των μπολσεβίκων και την πρωτοφανή Τουρκική βαρβαρότητα που επεδίωξε τον αφανισμό των Ελλήνων του Πόντου με σειρά σχεδίων και πράξεων.

Επεσήμανε, επίσης την μεγάλη πολεμική προσπάθεια των ανταρτικών Ποντιακών ομάδων στην οποία κυρίως οφείλεται η διάσωση των πληθυσμών. Επίσης, αναφέρθηκε σε δημογραφικά στοιχεία και γεγονότα που αποκαλύπτουν την έκταση της γενοκτονίας και το μίσος των Τούρκων καθώς και τη συμμετοχή ξένων δυνάμεων που ενώ γνώριζαν αδιαφορούσαν ή βοηθούσαν τους Τούρκους.





Η ομιλία επίσης εστίασε το ενδιαφέρον στην συμπεριφορά του νέου Ελλαδικού κράτους που επιχειρεί  να αποσιωπήσει την ιστορία και να μειώσει να ανακλαστικά των Ελλήνων προς την εχθρική Τουρκία. Αναφέρθηκε ακόμα στους κινδύνους που κυοφορεί η τεράστια είσοδος ισλαμικών πληθυσμών και η απίστευτη προσβολή και καπηλεία που συμβαίνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να συνδυάζουν την Ελληνική προσφυγιά με τα μεταναστευτικά ρεύματα.


Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου