Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες…


Είδαμε την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, βάσει της οποίας η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μόνον προηγείται, αλλά ανοίγει την ψαλίδα διπλασιάζοντας την απόσταση. Η εικόνα αυτή θα έπρεπε να ενδιαφέρει και κάποιους άλλους οι οποίοι κατά τα φαινόμενα, άλλα ενδιαφέροντα έχουν ή αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα… Μέχρι εδώ, γνωστό το έργο, το έχουμε ξαναδεί, το ξαναβλέπουμε  και μάλλον περισσότερο αδιάφορα από τις προηγούμενες φορές.

Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στα ψιλά γράμματα που προανέφερα.

Πανηγυρίζει και η Χρυσή Αυγή…
Δεν σχολιάζω την δημοσκόπηση αυτή καθ αυτή, αλλά τους πανηγυρισμούς και τις τυμπανοκρουσίες.

Ενώ τα πάντα καταρρέουν, ενώ η Πατρίδα κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, το τέταρτο μνημόνιο είναι επί θύραις, η ανεργία καλπάζει και ψάχνεις να βρεις εργαζόμενο με το κιάλι, η ανθρωπιστική κρίση παίρνει δραματικές διαστάσεις, οι Εθνικιστικές ιδέες, η Εθνικιστική  επιλογή, ο δρόμος της Πατρίδας,  θα έπρεπε να είναι η κυρίαρχη επιλογή του λαού και ταυτόχρονα η άμεση  απειλή και ο τρόμος του εθνοκτόνου συστήματος.
Την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη τα μηνύματα είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση, η σιωνιστική Ε.Ε. κλονίζεται συθέμελα και τα Εθνικιστικά κινήματα παίρνουν τις τύχες των χωρών τους στα χέρια τους,  εδώ, η Χρυσή Αυγή είναι στα ίδια και στα ίδια… Κομπάζει για τα δημοσκοπικά ευρήματα και την τρίτη θέση προσπαθώντας να κρύψει την θλιβερή πραγματικότητα.  Ότι επί της ουσίας, μάλλον μειώνεται η δυναμική της παρά διευρύνεται όπως θα της αρέσει να λέει. Διότι δεν μπορεί να καλύψει ένα τεράστιο ποσοστό, ένα 30 -40% αντισυστημικών προθέσεων. 

Κανείς τους δεν προβληματίζεται;
Κανείς τους δεν αναρωτιέται τι είναι αυτό που τους κρατάει ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 93% του λαού;
Νιώθουν ικανοποίηση για την εικόνα τους στην κοινωνία στην οποία καμία συγκροτημένη επιλογή δεν προσφέρουν;
Ικανοποιούνται από το γεγονός ότι έχουν καταστεί το ΚΚΕ της άλλης πλευράς ή απλώς ηδονίζονται από τα δερμάτινα έδρανα του κοινοβουλίου και της βόλεψής τους;
Αυτός τελικά ήταν ο προορισμός τους…;

Το έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνω: Μακάρι η Χρυσή Αυγή να ήταν σε θέση να σώσει την Πατρίδα. Μακάρι να ήθελε. Τότε, θα ήμασταν όλοι στρατιώτες…

Όμως, η πλαστοπροσωπία παραμένει κολάσιμη και αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον η πλαστογράφηση των ιδεών…

Γεώργιος Α. Βεργιάννης
Μέλος Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου