Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας να διατηρηθεί ακέραιη στην εθνική μας συνείδηση.


Ο Ελληνισμός ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές του εστίες, όπου είχε δημιουργήσει πολιτισμούς. Η περίπτωση του Ποντιακού Ελληνισμού που διώχθηκε σκληρά επί αιώνες, από το 1452 έως το 1922, που δοκίμασε την εμπειρία της βιολογικής εξοντώσεως από τον προαιώνιο εχθρό μας, φανερώνει ιστορικά αφενός την σκληρή και γενναία φύση του αλλά και την ανάγκη διατηρήσεως της μνήμης ζωντανής ώστε να κατευθύνει τις γενιές που θα έρθουν.


Η αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, μια μεγάλη υπόθεση ιστορικής σημασίας και δικαιώσεως αλλά εξίσου και μεγάλης πολιτικής σημασίας  απέναντι σε μια Τουρκία που εμφανίζεται πιο αλαζονική από ποτέ, αλλά και σε μια διεθνή κοινότητα που κινείται με βάση τα συμφέροντα, έχει δυστυχώς παραμεριστεί και από το κράτος έχει ολοκληρωτικά εγκαταλειφθεί.

Η σειρά καταγγελιών του Εθνικού Μετώπου για τις σκόπιμες παραλείψεις και τις αλλοιώσεις στην παιδεία, η προκλητική στάση του Φίλη αλλά και άλλων μηδενιστών της εθνικής ιδέας της δημόσιας αμφισβητήσεως, δεν είναι τυχαίες. Προκύπτουν από την σαφή βούλησή τους να υποβιβάσουν και να θέσουν εκτός συζητήσεως την εθνική υπόθεση. Αδιαφορούν για τους χιλιάδες νεκρούς, για τους χιλιάδες ξεριζωμένους, για έναν τόπο Ελληνικό που σήμερα στενάζει υπό τον ζυγό των βαρβάρων , για τις εκκλησιές, τα σπίτια, τα μνημεία, την πατρίδα των μεγάλων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με την ευκολία  του κυνικού διαπράττουν μια εθνική προδοσία.

Το Εθνικό Μέτωπο, απαιτεί από το Ελληνικό κράτος να πράξει το καθήκον του. Να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την καταδίκη της Τουρκίας. Η Γενοκτονία έγινε, το αποδεικνύουν χιλιάδες μαρτυρίες και το έχουν πιστοποιήσει οι αρμόδιες για τα ζητήματα σχολές σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η άρνηση της πραγματικότητας θα βαρύνει το ίδιο του Τούρκους αλά και όσους συνεργούν με την στάση τους.

Δεν ξεχνάμε, την Ποντιακή Γενοκτονία. 
Δεν ξεχνάμε τον Ελληνικό Πόντο.


Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου