Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αλβανοί καίνε τη Βόρειο Ήπειρο!

Μεγάλη πυρκαγιά με μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων, κατατρώει τις πανέμορφες περιοχές της Βορείου Ηπείρου μας τις τελευταίες ημέρες!

Συγκεκριμένα, οι φλόγες κατατρώγουν δάση, βλάστηση και βοσκοτόπια, στους νομούς Αργυροκάστρου, Δελβίνου και Αγίων Σαράντα και στο βουνό Στουγάρα και μάλιστα, πέρασε από την Κακαβιά αλλά και από την περιοχή του Φτελιά Σαγιάδας στο ελλαδικό έδαφος, σε δασική έκταση στην περιοχή Χαραυγή Ιωαννίνων, όπου και πήρε διαστάσεις. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι κοιλάδες της Δρόπολης και των Ριζών, έχουν μετατραπεί σε δαντικές κολάσεις, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Φυσικά, οι Αλβανοί είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς ο όρος Πυροσβεστική στην Αλβανία, μάλλον παραπέμπει σε ανέκδοτο... 
Οι Έλληνες μειονοτικοί καταγγέλλουν πάντως ότι οι Αλβανοί αφήνουν τις φλόγες να περάσουν στην Ελλάδα, κάνοντας επίσης λόγο για εμπρησμούς. Σημειώνουμε εδώ ότι μόνο το 2010, σημειώθηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο, 150 εμπρησμοί. Επίσης, οι Αλβανοί δεν τηρούν τις συμφωνίες συνεργασίας που έχουν με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.
Την ίδια ώρα στο ελλαδικό έδαφος, οι φωτιές στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας (περιοχή Παλαμπά), στο Στενό Κορθίου στην Άνδρο, στο Πωγώνι Ιωαννίνων στο Κορωπί Αττικής και στην περιοχή Καμάρι, στην Κω, φαίνονται να τέθηκαν υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου