Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικό πτώμα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ήταν στην άκρη του γκρεμού 
και έκανε ένα βήμα... μπροστά. 
Ας ελπίσουμε να μην πάρει 
και την χώρα μαζί του! 
Την αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παρακολουθούμε σε ... ζωντανή μετάδοση τις τελευταίες ώρες. Λίγη μόλις ώρα πριν η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της με δισέλιδη επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής.
Στην οποία μάλιστα επιτίθεται κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα: "«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών...Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το Έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας. Οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν. Οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνεται και ότι η νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος, παρέμβαση πραγματοποίησε και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία φαίνεται να ... παίρνει την εκδικησή της για τον παραμερισμό της από τα "χρυσά παιδιά" της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

Αλλά και έξι ακόμη στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης με επιστολή που δημοσίευσαν ζητούν την αυτοκατάργηση της κυβέρνησης του κομματός τους. Και αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα: "Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διέξοδος στη χώρα, χωρίς εκλογές. Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό. Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Μείζονα πολιτικά θέματα μπορούν να κριθούν μόνο από την απόφαση του λαού για τη διακυβέρνηση της χώρας."

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα πολιτικό πτώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου