Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η νέα στάση της Λιβύης, η «επανάσταση» και η Ελλάδα

Η σημαία τους δηλώνει τίνος "τέκνα" είναι...
Η ταχύτατη αποδοχή του ψευδοκράτους από την ηγεσία που ασκεί το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης επιβεβαιώνει τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και την πλήρη απουσία της χώρας μας.

Η διαδικασία αναγνώρισης, για την οποία ήδη πανηγυρίζει η Τουρκία, που συντελείται μέσα από την υπογραφή συμφωνίας των Υπουργείων Υγείας Λιβύης και ψευδοκράτους, είναι μόνο η απαρχή εξελίξεων στον χώρο όπου οι «επαναστάτες» επιβλήθηκαν με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και η Τουρκική παρουσία έγινε αμέσως έντονη με την επίσκεψη Ερντογάν.

Η Αραβική άνοιξη κατά την οποία καταλύονται καθεστώτα αυταρχικά αλλά πάντως αντίθετα με τις προσδοκίες της Δύσης αλλά και της Τουρκίας, ενώ άλλα που ξεπερνούν όλες τις μεσαιωνικές προδιαγραφές στον σύγχρονο κόσμο.. παραμένουν αδιατάρακτα, παρότι σκότωσαν με την ίδια ευχέρεια τους εξεγερθέντες πολίτες.

Αυτή την νέα κατανομή δυνάμεων πλανητικών και περιφερειακών αντιπάλων την παρακολουθεί η Ελλάδα, χωρίς καμία πρόνοια ή σχεδιασμό όπως και όλες τις άλλες εξελίξεις αφού βρίσκεται στο έδαφος και στο έλεος της διεθνούς τοκογλυφίας….

Η εθνική ανασυγκρότηση γίνεται ιστορικό πρόσταγμα. η χώρα μας μεταβάλλεται σε χώρα άσκησης πολιτικών συμμόρφωσης και εκμετάλλευσης και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται είναι απειλητικό. Όλα τα σενάρια που κατά καιρούς ακούστηκαν υπάρχουν στα συρτάρια. εκεί πρέπει να παραμείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου