Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής;


Αλήθεια, ο κκ. Δήμας και Αρβανιτόπουλος, τι λένε για όλα αυτά; Γνώριζαν για τη σύσκεψη στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, για τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ή αυτή έγινε ερήμην τους; Τελικά, ποιος κυβερνά σήμερα τη χώρα; Απάντηση: το ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι, απλά διασύρονται από την κυβερνητική συνεργασία μαζί του! Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Τίποτα δεν άλλαξε από τον Οκτώβριο του 2009...
Πριν από λίγο, έφτασε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ & κυβέρνησης, το παρακάτω κείμενο:
«Σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 13.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Θράκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτης Ξυνίδης και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης - Αλέξιος Ζέππος και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες αφορούν στις αναπτυξιακές δράσεις και πολιτικές για τη Θράκη, καθώς επίσης και νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τη θρησκευτική και εκπαιδευτική εξέλιξη της μειονότητας. Επίσης, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών διερευνήθηκαν δυνατότητες προβολής προγραμμάτων που ωφελούν τη μειονότητα και τα θρησκευτικά της δικαιώματα προκειμένου να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για την προοδευτική πολιτική της χώρας μας σε θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων και θρησκευτικών ελευθεριών».

Για να δούμε τους «δεξιούς» υπουργούς...

Τώρα, γιατί αποκαλούν την εγκατάλειψη των Πομάκων στα χέρια των Τούρκων «προοδευτική πολιτική της χώρας μας σε θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων και θρησκευτικών ελευθεριών», αυτό το γνωρίζουν μόνο οι μετέχοντες της παραπάνω «σύσκεψης».

Φυσικά, δεν συζητήθηκε το θέμα της ανθελληνικής και υπονομευτικής δράσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ούτε η ανεξήγητη άρνηση του υπουργείου (πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας, να δεχθεί τη δωρεά του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας της πομακικής βιβλιοθήκης (φωτογραφία), στη Μύκη της Θράκης. Ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, ο οποίος ετοιμάζεται να πολιτευτεί στον Πειραιά, τι λέει για όλα αυτά; Συμφωνεί με την πολιτική ευθυγράμμιση του υπουργείου Παιδείας, με τις επιταγές του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου