Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ της Ο.Ε.Α. (Ομάδες Εθνικιστών Αττικής) στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Οι Ομάδες Εθνικιστών Αττικής με πυρήνες στο Κορωπί, την Παλλήνη, τα Σπάτα και την Ραφήνα προσχώρησαν στο Εθνικό Μέτωπο. 
Η Κεντρική Διοίκηση τους καλωσορίζει και δημοσιεύει τη δήλωσή τους.



«Μετά από συζήτηση, ώριμη διαβούλευση και συνεργασία αποφασίσαμε την προσχώρηση στο Εθνικό Μέτωπο, με την πεποίθηση της ανάγκης για σκληρούς και δύσκολους αγώνες. Οι ομάδες που είχαν συσπειρωθεί αυτοβούλως και είχαν στις τάξεις τους εθνικιστές, που άλλοι είχαν μετάσχει σε πολιτικές κινήσεις και άλλοι δεν είχαν ποτέ πριν ενταχθεί, αγωνιστήκαμε μέχρι σήμερα με τις δυνάμεις μας στις πόλεις μας και σε γενικότερες κινητοποιήσεις για θέματα εθνικά, κοινωνικά και οικολογικά. Η μικρή αλλά δυναμική διαδρομή μας ήταν μόνο η αρχή στον αγώνα μας. Αναζητούσαμε από την αρχή το δρόμο για μια κοινή πρωτοβουλία των εθνικιστών εκτός των γνωστών καθοδηγούμενων από το σύστημα ή από την ιδιοτέλεια των συμφερόντων διάφορων στεγανών ομάδων, κάτι που πιστεύουμε ότι βρήκαμε στο Εθνικό Μέτωπο.

Οι ανάγκες του αγώνα απαιτούν ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, διαρκή δράση με κάθε μέσο αγώνος, μια κοινή στέγη να γίνει φρούριο για τον ελληνικό εθνικισμό. Πρέπει να ξεπεράσουμε κάθε ενδοιασμό γιατί οι εξελίξεις δεν περιμένουν.

Αποφασίσαμε - χωρίς είναι αλήθεια να μας ζητηθεί από το Εθνικό Μέτωπο - την διάλυση της συλλογικής μας προσπάθειας με την μορφή που είχε, ώστε να γίνουμε ένα με το κίνημα που δημιουργείται και στο οποίο θέλουμε να είμαστε μπροστά.

Εντασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο Εθνικό Μέτωπο, στις αντίστοιχες Οργανώσεις και όπου αλλού χρειαστεί, για να δώσουμε την κρίσιμη μάχη που έρχεται για την Ελλάδα μας, για το λαό μας.

Για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους συναγωνιστές μας , αναφέρουμε ότι τρία μέλη μας δεν συμφώνησαν με την απόφασή μας, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην προσχωρήσουν, όχι γιατί αμφισβητούν την προσπάθεια αλλά γιατί κρίνουν ως ιδανικό τον χρόνο μιας τέτοιας κινήσεως μια επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη ή Συνέδριο.

Από σήμερα, είμαστε μέλη μαχόμενα του κινήματος του Εθνικού Μετώπου και καλούμε όλους τους συναγωνιστές να κάνουν το ίδιο.»

Ισίδωρος Πρίφτης, Κωνσταντίνος Γκίκας, Αναστάσιος Κουράσης, Πέτρος Λαναράς, Μιχάλης Ιωαννίδης, όλοι μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Ομάδων Εθνικιστών Αττικής.

Αμέσως μετά την προσχώρηση υπήρξε συνεργασία με την Διεύθυνση Οργανώσεως, με τον κ. Βεργιάννη.
  
Σχετικά με την προσχώρηση, των Ομάδων Εθνικιστών Αττικής, ο Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου κ. Κώνστας δήλωσε, «κάθε συναγωνιστής που προστίθεται είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση των σκοπών μας. Ο διάλογος με πρόσωπα και ομάδες συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν ανοικτές συναντήσεις, παράλληλα με την δράση του κινήματος στην ελληνική κοινωνία. Ο δίκαιος και εύλογος προβληματισμός μετά από τις πολλές περιπέτειες των ιδεών μας και σε ένα τοπίο κατάρρευσης απαιτεί υπομονή και επιμονή.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου