Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. (Ομιλία Κώνστα)



Μια διάσταση που δεν έχει καθόλου αναδειχτεί και σχετίζεται άμεσα με την παραγωγική καταστροφή της χώρας επισήμανε την Παρασκευή σε τοποθέτησή του, κατά την συζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό ο επικεφαλής του 
Εθνικού Μετώπου κ. Εμ. Κώνστας.

«Η συγκρότηση κυβερνήσεως, έστω και υπό τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, θεωρείται και ορθώς ότι διέσωσε κάποιες σημαντικές αφίξεις, που όπως ανέφεραν οι προηγούμενοι ομιλητές ανέρχονται περίπου στα 6 δις.
Δεν θα σχολιάσω τις φήμες που υπονόμευσαν τον Ελληνικό τουρισμό, σκοπίμως κατά τη γνώμη μου, θα δεχτώ με την ίδια ανακούφιση και εγώ την αποκατάσταση του αριθμού των αφίξεων αλλά θα ήθελα να σημειώσω μια διάσταση που συνήθως παραλείπεται. Από τα έξι δις, ποσό μεγαλύτερο από δύο θα εξέλθει εκτός Ελλάδας με δεδομένο το έλλειμμα προϊόντων και διάθεσης προϊόντων όταν υπάρχουν που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία.

Έτσι, ένας επισκέπτης της Μυτιλήνης για παράδειγμα, θα δοκιμάσει λαχανικά από την Ολλανδία, λεμόνια από την Χιλή , πατάτες από την Αίγυπτο, κρέας από τη Γαλλία ή τη Γερμανία. αν συνυπολογίσετε πόσα χρήματα θα φύγουν από άλλα αίτια της ανεπάρκειας του κράτους, σίγουρα θα πρέπει να αναλογιστούμε τι κάνουμε;» Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ Κώνστας έθεσε το θέμα της συνολικής τουριστικής πολιτικής λέγοντας « όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική του κράτους ήταν εσφαλμένη, ο τρόπος προβολής, η ανάπτυξη υγιούς τουριστικής συνείδησης και όχι ευκαιριακής ή δουλικής συμπεριφοράς, δημιούργησαν μια κατάσταση που μόνο περηφάνια δεν μας γεμίζει. Έχουμε ανυπολόγιστες δυνατότητες αλλά δεν πρέπει να τις ξεπουλήσουμε στις πολυεθνικές που και θα μειώσουν τα έσοδά μας και θα μεταβάλλουν τον ιερό για όλη την ανθρωπότητα τόπο, σε πεδίο πλουτισμού με περιφρόνηση στην ιστορία και το περιβάλλον.
Είναι εθνικής σημασίας ο τουρισμός, αλλά όχι όπως το εννοούν οι επαγγελματίες του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Οι άνθρωποι του τουρισμού σε συνδυασμό με ένα κράτος που έχει πραγματικό όραμα και σεβασμό στο παρελθόν και το παρόν, μπορούν να δώσουν αυτή τη νέα διάσταση.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου