Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

AΛΛOI ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ....ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ!



Στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας, υπάρχουν δύο κυρίαρχες τάσεις οι οποίες συγκρούονται και το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης μέλλει να χαράξει ανεξίτηλα το πρόσωπο της μικρής αυτής χώρας.
Παρατηρώντας τα γενόμενα εύκολα διαπιστώνει ο ψυχρός παρατηρητής πως οι αντικρουόμενες πλευρές παλεύουν με διαφορετικά "όπλα" και διαφορετικά στηρίγματα. Εκείνοι που έχουν δει στην Ελλάδα μία μεγάλη ευκαιρία πλουτισμού, "μία κρίση που μπορεί να γίνει ευκαιρία" όπως δηλώνουν οι ίδιοι, κατέχουν την εξουσία και έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγάλων οικονομικών τρομοκρατών τους οποίους εκφράζουν μέσα από τις ενέργειές τους.

Είναι εκείνοι που παίζουν την παρτίδα με στημένα χαρτιά, με ισχυρούς συμμάχους και αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού ευελπιστούν να γεμίσουν τα ταμεία τους (τα προσωπικά).


Είναι όμως κι εκείνοι που δεν παίζουν για την παρτίδα, αλλά δίνουν την ψυχή τους για την πατρίδα που επιθυμούν να την παραδώσουν ελεύθερη στα παιδιά τους, που ονειρεύονται να την δούνε να ξεφεύγει από τα μιαρά χέρια των μέχρι σήμερα βιαστών της...

Κάποιοι βλέπουν την "μάχη" άνιση και την παρομοιάζουν με αυτήν του Γολιάθ με τον Δαβίδ... Και έχουν απόλυτο δίκιο. Η σύγκρουση -που ακόμη δεν έχει γίνει- θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων και θα χαράξει ανεξίτηλα της μνήμες των ανθρώπων και την ιστορία αυτής της μικρής αλλά περήφανης χώρας. Η σύγκρουση των "δανεικών" και των ιδανικών, της απανθρωπιάς και της ηθικής, μέλλει να πάρει ή να δώσει τα πάντα. Άλλοι παλεύουν για σκοτεινά αφεντικά και άλλοι για λαμπρά ιδανικά!

Η μεταπολίτευση που ποτέ δεν έφτασε στην πατρίδα, παίζει στην παρτίδα των σκοπιμοτήτων την ελευθερία των πολιτών. Τα κούφια λόγια ανθρώπων που λοιδορούνται, βρίσκουν απέναντί τους μία άμορφη (μέχρι στιγμής) αντίδραση με ανοδική δυναμική που είναι ικανή να σαρώσει τα γυάλινα πόδια της εξουσίας των άλογων οργάνων και των υποποδίων του νεοταξισμού.

Στο στημένο τραπέζι του τζόγου της παγκοσμιοποίησης άλλοι παίζουν την πατρίδα σε μία παρτίδα εύκολου πλουτισμού και άλλοι παίζουν τις ζωές τους για την πατρίδα της δύσκολης επιβίωσης... Αμφότερες οι πλευρές προετοιμάζονται για την σύγκρουση το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει τις ζωές όλων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου