Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ


Καταγγέλλουν οι κάτοικοι και 
τα μέλη οικολογικής ομάδας της Βέροιας.
Το περιστατικό συμβαίνει μεταξύ των χωριών Κεφαλοχωρίου και Λουτρού που ανήκουν στον Δήμο Αλεξανδρείας κοντά στη Βέροια 
του νομού Ημαθίας.


του "ΑΒΑΤΟΝ" 

Πολίτες ξαναεπισκέφτηκαν το σημείο στο οποίο λειτουργεί ένα χοιροστάσιο για τις πράξεις του οποίου έχουν  διαμαρτυρηθεί  επανειλημμένως.
Κοιτάξτε στις φωτογραφίες τι αντίκρισαν:
 
Εμβρόντητοι διαπίστωσαν ότι το σύνολο των αποβλήτων καταλήγει σε κανάλια νερού που γέμισαν μέχρι επάνω…
Γουρούνια μικρά και μεγάλα, νεκρά, πετάχτηκαν σ’ αυτόν τον βούρκο αδιαφορώντας πρωτίστως για την δημόσια υγεία και δευτερευόντως για την εικόνα. Τα αδέσποτα της περιοχής χορταίνουν την πείνα τους τρώγοντας αυτά τα κουφάρια και κατόπιν κυκλοφορούν στους δρόμους και τα πάρκα των γύρω περιοχών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την συγκεκριμένη αθλιότητα,  μετά από καταγγελίες έπεσαν πρόστιμα στην επιχείρηση, για τα οποία φυσικά ασκήθηκε έφεση...Οι κάτοικοι σε απόγνωση, δηλώνουν:
«Είμαστε περίεργοι να δούμε σε πόσο χρόνο θα επιληφθεί κάποιος αυτής της άκρως επικίνδυνης κατάστασης. Ανάπτυξη τύπου Μπαγκλαντές στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα, θα την βλέπουμε κάθε μέρα.
Να δούμε τελικά, αν το χοιρινό είναι νόστιμο ή τα λεφτά είναι πολλά και διαθέσιμα»
Κραυγάζουν, διαμαρτύρονται, αλλά δυστυχώς στου κουφού την πόρτα…

Θα συμπληρώσουμε ότι λαμβάνοντας την καταγγελία και βλέποντας την άθλια εικόνα, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει που βρίσκονται εν τέλει τα γουρούνια; Στο κανάλι του νερού ή στα γραφεία τους…;  

Η ασυδοσία και η κρατική ανυπαρξία όπως διαπιστώνετε, βρίσκονται πλέον εκτός ορίων. Τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες αλλά και άλλες παρόμοιες που εντοπίζουμε τόσο στην περιφέρεια όσο και σε μεγαλουπόλεις, θα έπρεπε να προκαλούν βαθύ προβληματισμό και λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία. Αλλά ποια πολιτεία…

Αν κομπάζουν οι Ευρωλιγούρηδες για τον πολιτισμό τους, ας δουν τι συμβαίνει γύρω τους. Αλλά και να δουν τι θα καταλάβουν; 
Αφού δυό γαϊδουριών σανό δεν μπορούν να χωρίσουν…
Η οικολογική συνείδηση, ο σεβασμός στη φύση και κατ επέκταση στη δημόσια υγεία και τον άνθρωπο, είναι έννοιες άγνωστες για δαύτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου