Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η επίσκεψη Ολάντ – Η συντήρηση των μύθων


Η κυβέρνηση των τριών κομμάτων που παρακολουθεί την εκτέλεση του προγράμματος συγκέντρωσης των χρημάτων για την αποπληρωμή του χρέους, είναι αλήθεια πως χρειάζεται και κάποιες χειρονομίες εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης. Έτσι, με κάθε επισημότητα υποδεχτήκαμε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένοντας και πάλι…επενδύσεις. 
Η πολιτική τάξη του μεταπολιτευτικού κράτους διαρκώς εξαρτημένη, δεν μπορεί να φανταστεί άλλη στάση από την έκκληση για βοήθεια. Αρκείται στην επισήμανση των ξένων ότι «ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολλά» και περιμένει με αγωνία την καλή θέληση των Γάλλων , των Γερμανών, των Αράβων, των, των ….

Η πολιτική κατεύθυνση που χαράσσουν τα Ευρωπαϊκά Διευθυντήρια είναι δεδομένη. 
Η πολιτική δεν ασκείται με παρακλήσεις.
Η επίλυση του Ελληνικού προβλήματος περνά από την πολιτική στάση της Ελλάδας πρώτιστα. Η επιβίωση των συμπολιτών μας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων είναι πρώτα απ’  όλα ελληνική υπόθεση.
Ας επιλέξουμε δρόμο, ας θέσουμε ως προτεραιότητα τα συμφέροντά μας και τότε θα αναζητήσουμε συμμαχίες.

Η παγκοσμιοποίηση, η επικράτηση του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των Ευρωπαϊκών βιομηχανικών χωρών και το πλαίσιο που κινείται η ευρωζώνη είναι οι συνιστώσες του προβλήματος. Η καλή θέληση των μεγάλων είναι ένα γελοίο παραμύθι που το έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά.

Έτσι κάπως άρχισαν τα πράγματα 39 χρόνια πριν… και τότε
Ελλάς - Γαλλία συμμαχία…

Ας αντιτάξουμε το σύνθημα και την στάση 
«Η Ελλάδα Πρώτα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου