Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η Θέση του Εθνικού μετώπου σχετικά με την ανακοίνωση δημιουργίας της Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) του ΝΑΤΟ.


Η ανακοίνωση από το ΝΑΤΟ της δημιουργίας της Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) πέρασε εσκεμμένως εντελώς απαρατήρητη από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδος (ακόμα και τα μαρξιστικά που υποτίθεται πολεμούν τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό), αντιστρόφως ανάλογη με την σπουδαιότητα της ειδήσεως.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ υπενθυμίζει επί δεκαετίες την προπαγάνδα που
προσπαθούσε να πείσει τα Ευρωπαϊκά έθνη με το επιχείρημα πως η πλήρης ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα τους χάριζε μια αδιατάρακτη ειρήνη και διαρκή σταθερότητα και ασφάλεια. Μέσω της ανακοίνωσης του ΝΑΤΟ, την επομένη της συνόδου κορυφής, το ΝΑΤΟ κυνικά αποδέχεται πως απέτυχε στον τομέα της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη.

Θέση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ πως η ανάγκη υπάρξεως μιας “πολύ υψηλής ετοιμότητας κοινή δύναμη δράσεως” είναι ανύπαρκτη και εντός και εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τη στιγμή μάλιστα που σχεδόν το σύνολο της Ευρώπης έχει ενσωματωθεί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αν υποθέσουμε πάντα πως στόχος δημιουργίας αυτής της δυνάμεως είναι η ασφάλεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. 

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προκρίνει ένα Ευρωπαϊκό σύστημα συλλογικής ασφαλείας όπου οι Ευρωπαϊκές χώρες θα λύνουν τα διμερή τους προβλήματα με διαπραγματεύσεις μέσω της διπλωματικής οδού κι όχι εν μέσω του εκβιασμού επέμβασης μιας δύναμης-χωροφύλακα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη όπου και οι “άτακτες” Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ή και άλλες μη-ελεγχόμενες δυνάμεις       θα αναγκάζονται να υποτάσσονται υπό το φόβο της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης της VJTF. Κλασσικό παράδειγμα των πραγμάτων που θα'ρθουν αποτελεί και η πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία, όπου αν υπήρχε σήμερα η VJTF θα μπορούσε να είχε δώσει ένα καλό “μάθημα” στους αυτονομιστές. 
Θέση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι πως αυτή η λογική χωροφύλακα του ΝΑΤΟ απειλεί την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής & Εθνικών Θεμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου