Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αποτίμηση του 2016 και εκτιμήσεις για το 2017. (Κείμενο του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου)


Το 2016 ήταν ένας χρόνος μεστός σε γεγονότα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η κατάσταση της πατρίδας μας βαίνει ολοένα επιδεινούμενη ενώ αυξάνονται οι προκλήσεις από όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Εθνικά θέματα.
Αιγαίο -Θράκη

Η εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που ήταν αναμενόμενη καθώς η μόνιμη στάση της Τουρκίας, την οποία συνεχώς επισημαίναμε, υπήρξε σχεδιασμένη ώστε όταν  ευνοήσουν οι συνθήκες να εκδηλωθεί προκειμένου να αδράξει κάθε πιθανή ευκαιρία  Έτσι, σήμερα,
ο Ερντογάν με τη σύμφωνη και προτρεπτική στάση των Τουρκικών πολιτικών δυνάμεων επιχειρεί την διεθνή προετοιμασία για το νέο κύκλο επίθεσης που σκοπό έχει
την περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Οι καθημερινές προκλήσεις και δηλώσεις σε μια Τουρκία που έχει πληγεί στα άλλα θέατρα επιχειρήσεων και έχει τρωθεί σε μεγάλο βαθμό από την εμφύλια διαμάχη και τον Κουρδικό παράγοντα, έχουν μεγάλη σημασία και δεν πρέπει να αγνοηθούν.


Η υποχώρηση μας στο Αιγαίο με την αποδοχή της νατοϊκής αρμάδας και την συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας είναι ήδη ένας κακός οιωνός για τις μετέπειτα εξελίξεις. Ο συνδυασμός αυτής της κατάστασης και των κλιμακώσεων που συμβαίνει με τις παραβιάσεις και την παρουσία σκαφών σε δικά μας ύδατα, είναι ένα σκηνικό κατάλληλο για νέες επιδιώξεις. Σημειιώνουμε την υπόθεση των Ιμίων που έφεραν τις γκρίζες ζώνες που υπήρξαν πάγια προσπάθεια τη Τουρκικής διπλωματίας δεκαετίες πριν.

Κυπριακό

Στην υπόθεση της Κύπρου μας  με την ευθύνη της Ελληνικής ηγεσίας δρομολογούνται εξελίξεις που αποσκοπούν στην αποδοχή του Τουρκικού παράγοντα και τον σταδιακό αφελληνισμό του νησιού. Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα, σημείο που φανερώνει την έκταση της μειονεξίας σε έναν διάλογο χωρίς καμία Ελληνική εκπροσώπηση εθνικών συμφερόντων. Το κράτος που θα προκύψει θα ευνοήσει την Τουρκία και θα έχει επιβάλλει όσα επεδίωξε δια της βίας ο Αττίλας με την εισβολή. Αυτό που έγινε δια των όπλων θα έχει πάρει νομική και κρατική υπόσταση. Εάν δεν ολοκληρωθεί, αυτό θα γίνει μόνον γιατί θα αντιδράσει ο Ελληνισμός ή η Τουρκία θα επιλέξει την λύση της ένωσης του βόρειου τμήματος ως πιο ρεαλιστικής.

Βόρειος Ήπειρος

Η αποθράσυνση του Αλβανικού παράγοντα που γίνεται με τις ευλογίες και την ενίσχυση των Τούρκων κλιμακώθηκε επικίνδυνα τόσο με τις Τσάμικες αξιώσεις των Τουρκαλβανών όσο και με την επίθεση στις πατρογονικές εστίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Η στάση της χώρας μας προς την  τόσο ευνοημένη Αλβανία είναι αναμενόμενη από μια κυβέρνηση χωρίς στοιχειώδεις εθνικές ευαισθησίες και χωρίς σχέδιο εθνικής πολιτικής.

Σκόπια

Συνεχίζεται με ύπουλο και σιωπηλό τρόπο η προώθηση σχεδίου αποδοχής λύσης εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και καθυστερεί μόνον λόγω των εσωτερικών ασταθειών του κράτους των Σκοπίων. Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια κάθε προσπάθεια διαφώτισης και συνεννοήσεως με άλλες χώρες.

Διεθνείς εξελίξεις και συσχετισμοί

Το 2016 η δυναμική των γεγονότων ώθησε τις πολιτικές δυνάμεις που στρέφονται εναντίον της παγκοσμιοποιήσεως στην επιφάνεια και διαφοροποίησε τελείως τους συσχετισμούς δυνάμεων και τις κυρίαρχες βεβαιότητες που καθορίζουν την πολιτική στη Δύση και στον πλανήτη.

α. Η υπερψήφιση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός ιστορικής σημασίας αφού δρομολόγησε την αντίθεση των εθνών στο οικοδόμημα των πολυεθνικών και αμφισβήτησε την μέχρι τώρα πορεία διεύρυνσης.

β. Η αύξηση των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πολιτική υπερεθνικής ολοκληρώσεως με την Ιταλία όπου απορρίφθηκε η πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης του "συμμορφωμένου" Ρέντζι από τον Ιταλικό λαό, η περίπτωση της Γαλλίας που συνεχώς στρέφεται κατά της Κομισιόν και υπέρ των εθνικών καρτών με την άνοδο της Λεπέν και την αναγκαστική αλλαγή πορείας της Γαλλικής δεξιάς, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και ασφαλώς το μεγάλο ρεύμα στην Ολλανδία και την Αυστρία. Σημειώνουμε ακόμα την άνοδο των εθνικών δυνάμεων στη Νορβηγία και τη Σουηδία αλλά και την παρουσία της Εναλλακτικής για την Γερμανία στη χώρα όπου κυρίως επιδιώκουν τον έλεγχο οι παγκόσμιες σκοτεινές δυνάμεις.

γ. Πρωταρχικής σημασίας γεγονός ήταν η επικράτηση του Άσαντ στη Συρία και η εκκαθάριση των θυλάκων των ισλαμιστών και κυρίως των μισθοφόρων ισλαμιστών που αντιπροσώπευαν την λεγόμενη αντιπολίτευση. Η νέα κατάσταση συσχετισμού που σε μεγάλο βαθμό επιβλήθηκε με την βούληση της Ρωσίας δημιουργεί νέες συνθήκες σε όλο το γεωπολιτικό περιβάλλον της Μέσης Ανατολής.

δ. Η εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ όπου μια νέα στροφή της οποίας αγνοούμε την έκταση και την δυναμική, αλλά πάντως την θεωρούμε δεδομένη κατά της παγκοσμιοποιήσεως θα συντελεστεί. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η άποψη ότι θα αναδιπλωθεί η πολιτική των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο καθώς και ότι θα επιχειρηθεί η συμφωνία τη Ρωσία, στοιχείο που αλλάζει ολόκληρη την οπτική των ΗΠΑ που μέχρι τώρα θεωρούν ως κύριο εχθρό την Ρωσία. Η ενδεχόμενη μεταβολή της πολιτικής των ΗΠΑ, που τα κέντρα εξουσίας της είναι αρκετά και σύνθετα, θα πρέπει να εκτιμηθεί από την Ελλάδα δεδομένου ότι θα παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες για επαναξιολόγησης της δικής μας γεωπολιτικής θέσης , όχι πλέον ως εξαρτημένου προτεκτοράτου αλλά ως κυρίαρχου κράτους.

ε. Η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία όπου έχουμε διαρκείς εξελίξεις, πρέπει μας  απασχολεί αφού η χώρα αυτή παρουσιάζει ακραίες μεταπτώσεις, τόσο στην αμυντική της διάρθρωση όσο και στα εσωτερικά μέτωπα με τρομοκρατία, Κούρδους, και αντιπαραθέσεις με γειτονικά κράτη. Η οικονομία της κλυδωνίζεται και η πτώση νομίσματος, παραγωγής όπως και η κάλυψη ζημιών ενδεχομένως να φέρουν δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία με ταχύ ρυθμό.

Οικονομία

Η Ελληνική οικονομία δοκίμασε μια ακόμη χρονιά πτώσης της παραγωγής, μείωσης της κατανάλωσης, αύξησης της ουσιαστικής ανεργίας (εικονική αύξηση θέσεων με ελαστικές μορφές εργασίας που ούτε αυτή δεν έφτασε μα αποτρέψει νέα απώλεια θέσεων που ανακοινώθηκε στις 28-12-2015). Ο αγροτικός τομέας πλήττεται από τα μέτρα και σταδιακά οδηγείται στην εξαθλίωση, νέες μετακινήσεις βιομηχανιών έγιναν το 2016, νέα λουκέτα σε μεγάλες μονάδες τόσο στη βιομηχανία όσο και σε αλυσίδες λιανικού εμπορίου, επικράτηση πολυεθνικών και καρτέλ.

Όπως έχουμε τονίσει η προσπάθεια μετασχηματισμού της Ελληνικής οικονομίας με την συντριβή των μικρών και μικρομεσαίων μονάδων των αυτοαπασχολουμένων, των Ελληνικών τουριστικών μονάδων, της ιδιοκτησίας σε κάθε μορφή κι της απομάκρυνσης του δημόσιου παράγοντα από την παραγωγική διαδικασία συντελείται με ταχύτητα και προξενεί κοινωνικό όλεθρο.

Με την ευθύνη του πολιτικού κόσμου και ασφαλώς της κυβερνήσεως έγινε πράξη η εκποίηση της εθνική περιουσίας για 99 χρόνια χωρίς την αντίδραση του λαού, που έχει μετατραπεί σε παθητικό αποδέκτη των αποφάσεων.

Το διαβόητο χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ. Αφού και εάν ακόμα η χώρα σημειώσει ρυθμούς 10% αναπτύξεως ( που δεν έχει γίνει ποτέ και δεν μπορεί να γίνει σε μια οικονομία χωρίς χρηματοδότηση και δυναμική) τα χρήματα θα επαρκούσαν μόνον για την πληρωμή των τόκων. Η λογική και η γενναιότητα για να σωθεί η πατρίδα απαιτεί μονομερή διαγραφή και καθορισμό στη συνέχεια αφού προηγηθεί μια περίοδος τριετίας που θα αφιερωθεί στην ανάκαμψη.

Ο τράπεζες έχουν περάσει στα χέρια των πιο σκληρών κύκλων του παρασιτικού κεφαλαίου και επιδιώκουν να εξοντώσουν ότι έχει απομείνει από την Ελληνική επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά. Ο αφελληνισμός τους και η απομάκρυνση του κράτους που πλήρωσε μέσω των πολιτών του, είναι εθνικό έγκλημα.

Εργασία

Η εργασία που θα έπρεπε να αποτελεί τον κύριο συντελεστή παραγωγής έχει εξευτελιστεί από την δραματική υποβάθμιση των αμοιβών και όρων εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ΑΝ. ΕΛ έχει ακολουθήσει την ίδια καταστροφική πολιτική στον τομέα εργασίας υποτιμώντας δικαιώματα και έχει αφήσει ασύδοτη την εκμετάλλευση και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων ακόμα και των στοιχειωδών. Η απαίτηση του Δ.Ν.Τ για την λειτουργία και τις Κυριακές έχει γίνει πράξη σχεδόν χωρίς να θεσμοθετηθεί.

Η μετανάστευση κερδίζει κάθε μέρα την μάχη κατά της πατρίδας. με αποτέλεσμα να έχουν φύγει εκτός Ελλάδας περισσότεροι από 400.000 Έλληνες για προορισμούς σε όλη τη γη.

Εκπαίδευση

Η επίθεση των αντεθνικών δυνάμεων εναντίον της πατρίδας, της ιστορίας, της παράδοσης , της θρησκείας εκδηλώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο. Εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλο μέρος των δυνάμεων μας προκειμένου να  αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια και να αποφύγουμε τις συνέπειες μιας εκτεταμένης ανθελληνικής προπαγάνδας.

2017. Στόχοι και προοπτικές

Το εθνικιστικό κίνημα είναι ο μόνος φορέας αντιδράσεως στην παρακμή, στην εθνική συρρίκνωση, την φτώχεια, την καταστροφή των Ελλήνων. Το Εθνικό Μέτωπο εργάζεται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στην οικοδόμηση του κατάλληλου πολιτικού οργάνου που θα φέρει στο προσκήνιο τις ιδέες και θα δώσει τη μάχη για την επικράτηση τους. Εάν η Ελληνική κοινωνία με τα ζωντανά τμήματα της, δεν αντισταθεί αποτελεσματικά ούτε σε αυτή τη φάση της ιστορίας τότε θα έχουμε αναπόδραστα εθνικές και κοινωνικές επιπτώσεις βαθύτατα αρνητικές.

Το Εθνικό Μέτωπο, κρίνει την περίοδο ως την ιδεώδη για την συνειδητοποίηση των φαινομένων από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων αφού έχουμε επίγνωση του αδιεξόδου τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς συστήματος. Όλα έχουν δοκιμαστεί , οι πολιτικοί φορείς της μεταπολιτεύσεως, οι τεχνοκράτες, τα πνευματικά ιερατεία της παρακμής. Ήρθε η ώρα των Εθνικιστών.

Είναι ώρα για ενότητα και αγώνα. Πρέπει να ξεπεραστεί το προσωπικό στοιχείο κι να αντιληφθούμε την ανάγκη για εθνικές και κοινωνικές μάχες. Η ηγεσία, τα στελέχη, οι αγωνιστές του κινήματος μας έχουν δείξει σοβαρότητα, σεμνότητα και σταθερή θέση αποτελούν ικανό σημείο εκκινήσεως για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Με την ευκαιρία του παρόντος κειμένου το Πολιτικό Γραφείο εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και καλά, το 2017 να είναι το έτος απελευθερώσεως της Ελλάδας και ανατάσεως του Ελληνικού έθνους.


Από το Πολιτικό Γραφείο του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου