Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ νίκη κατά των δυνάμεων της παγκοσμιοποιήσεως.

Η νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α επιβεβαιώνει τη μεγάλη στροφή που γίνεται σε επίπεδο πολιτικής αφύπνισης σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Η κρίση του δυτικού ηγεμονισμού με την σαφή υποχώρηση των συμφερόντων και της επιρροής στον πλανήτη, τα αποτελέσματα μιας παγκοσμιοποιήσεως που επιθυμεί τη διαρκή ροή μεταναστευτικών ρευμάτων και ενός τυχοδιωκτικού καπιταλισμού του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, η ανάδειξη των ζητημάτων ταυτότητας και κυρίως η αμφισβήτηση του κατεστημένου στις Η.Π.Α τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρη τη Δύση, ωθεί όλο κι περισσότερους πολίτες στην ανατρεπτική πλευρά της ιστορίας.

Σημειώνουμε την άρνηση Τραμπ να συναντήσει τον Ερντογάν, την διάθεση εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία, την ευθεία αντίθεση του ε τα μορφώματα του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ασφαλώς την υποστήριξη του μεγάλου μέρους της Ελληνικής ομογένειας. Αποφασιστικής σημασίας είναι επίσης η επαναφορά εμπορικού προστατευτισμού που θα επιτρέψει στο μέλλον και στην Ελλάδα να ακολουθήσει τον εθνικό της δρόμο απαλλαγμένη από τέτοιες συμφωνίες.

Σημειώνουμε επίσης ότι ολόκληρο το επικοινωνιακό σύστημα κτύπησε χωρίς έλεος την υποψηφιότητα και παρά  ταύτα οδηγήθηκε στη νίκη. Αυτό το γεγονός ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων σημαίνει ότι η απαλλαγή από την προπαγάνδα των μέσων έχει ήδη συντελεστεί.

Ο Τραμπ, όπως δείχνει η μέχρι σήμερα παρουσία του και ο δημόσιος λόγος του δεν είναι ένας τυπικός Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, εκφράζει την απόφαση των Αμερικανών να αντιδράσουν στα κατεστημένα που ελέγχουν τις ΗΠ.Α και τα πανίσχυρα κέντρα εξουσίας.

Γνωρίζουμε ότι η πολιτική των Η.Π.Α δν διαφοροποιείται εύκολα και έχει πάγιες επιδιώξεις και μόνιμη στρατηγική γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη δική μας απόφαση και στάση θα εξαρτηθεί η πορεία της πατρίδας μας αξιοποιώντας το γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου